از هر درس چند تست بزنیم؟
چقدر تست بزنیم؟
مدیریت زمان در تست زنی یعنی اینکه چگونه از زمان در نظر گرفته شده برای هر تست، خوب و درست استفاده کنیم تا بتوانیم بهتر و سریعتر به مقصود و اهداف از پیش تعیین شدهی خود برسیم. به تعبیری دیگر مدیریت زمان یعنی رعایت انضباط شخصی که در این شیوه مدیریت پدیده نظم سرلوحه همه امور قرار می گیرد.
انجام تستهای زماندار از مهارتهای مدیریت زمان است:
آزمون دادن یک مهارت است و کسب این مهارت تنها با تمرینات مستمر و منظم در شرایط آرامش بدست میآید تا در شرایط تنش زا و استرس زای کنکور بتوان از این مهارت قدرتمند بهره گرفت. لذا توصیه میکنیم داوطلبان حتما روش های تست زنی زماندار را در خانه تمرین کنند.
نکاتی در مورد اهمیت تست زنی:
- افزایش سرعت تست زنی: هر چه تمرین تستزنی زماندار شما بیشتر باشد باعث میشه کمکم براساس زمان در نظر گرفته شده برای هر تست ، به حل تست اقدام کنید.
- افزایش دقت: با تنظیم وقت خودتون برای دستهای از تستها میتوانید علاوه بر افزایش سرعت، افزایش دقت نیز داشته باشید. برخی داوطلبان در پاسخگویی به تستها سرعت زیادی دارند و همیشه میگویند که وقت اضافه هم میآورم! این داوطلبان به دلیل عدم تنظیم وقتشان در پاسخگویی به تستها بی دقتی های زیادی دارند و لذا از کسب درصد هایی که انتظارش را داشتند باز میمانند.
- دروس تست زنی: اگر هر روز دروس مطالعه شدهی سه روز قبل خود را تست بزنید خیلی موثرتر است، از طرفی چون کنکور آزمونی جامع از چند درس است لذا سعی شود حداقل سه درس را با هم تست بزنید تا علاوه بر کنترل زمان خود در چند درس، تمرین انتقال و پرش ذهنی از یک درس به درس دیگر نیز فراهم شود و در این مهارت به تسلط برسید.
- مدت زمان تست زنی: توجه داشته باشید با توجه به اینکه در جلسه آزمون و کنکور علاوه بر زمان، اضطراب ناشی از امتحان نیز بر پاسخگویی و نتیجهگیری از آزمون تاثیر داره، در نتیجه بهتره زمان تست زنی در خانه را از زمان استاندارد کمتر در نظر بگیرید تا به کنکور واقعی شباهت بیشتری پیدا کند.
- منابع تست زنی: بهترین منابع برای تست زنی تستهای کنکورهای سراسری و آزاد کنکورهای اخیر است.
- ابتدا یادگیری و بعد تست زنی: جهت تذکر به یاد داشته باشید که هیچگاه قبل از یادگیری مبحثی به سراغ تست زنی نروید. همچنین اگر مجموعه تستی را با درصد کمتر از 60 % حل کردید همان موقع تست زنی را متوقف کنید چون اینجوری فایده ای نداره و فقط اتلاف وقت است و باید مجددا برگردید و درس از ابتدا بخوانید و یاد بگیرید.
سعی کنین حتماً منابعی که ازشون تست کار میکنین، منابع باکیفیت و درستی باشن و هیچ وقت سر اینکه تعداد تستهایی که کار میکنین کمه، عذاب وجدان نگیرین و ناامید نشین. البته یه موضوعی هم هست به نام افزایش کیفیت تحلیل تستها که شما با هر مقدار تستی که کار میکنین، حتماً تستهایی که غلط زدین و تستهای چالشدار رو هایلایت کنین تا بعداً در زمان مرور و جمع بندی، بتونین ازشون استفاده کنین. همچنین حتماً نکاتشون رو از پاسخنامه بخونین و جاهای مهمش رو هایلایت کنین و تستها رو دوباره برای خودتون به صورت کامل حل کنین که اگه دوباره به تستی مشابه اون تست برخوردین، بتونید به راحتی جواب درست رو پیدا کنین. با به کار بردن این موارد، میبینین که چقد سطح یادگیریتون بالا رفته و نکات خیلی خوبی از تستها یاد میگیرین و تستهای بعدی اون مبحث رو راحتتر و تو تایم کمتری میتونین بزنین.
تعداد تست در شروع مطالعه کنکور:
اگر تازه شروع به مطالعه کردین، تمرکزتون رو باید روی یادگیری و تست آموزشی بذارین. بعد از هر مبحثی که میخونین، باید حدوداً 100تا تست بزنین. میتونین با تقسیمبندی هر مبحث به قسمتهای کوچیک، عدد تستهاش هم مثلاً 10 تا 10 تا کار کنین. در قدم بعدی که خواستین تست زماندار کار کنین، بهتره که تا جایی که وقت دارین برای هر مبحث بنا به اهمیتش و اینکه نقاط ضعف و قوتتون چیه تست رو تعیین کنین و کار کنین. حتی اگر زمان داشتین، سعی کنین یه منبع رو تموم کنین و بعد برین سراغ منبع بعدی. کلاً تا جایی که میتونین تست کار کنین. هرچقد بیشتر تست بزنین، بیشتر راه میفتین.
در هفته از هر درس چند تست بزنیم:
هر هفته سعی کنین حداقل 1000 تا تست بزنین. شما قدم به قدم باید پیشرفت کنین، یعنی هفته اول از 500 تا تست شروع کنین و رفته رفته تعدادشون رو افزایش بدین. خب الان بریم ببینیم به تفکیک هر درس، چندتا تست باید کار کنیم. (برای هفتگی 1000 تست)
تعداد تست پیشنهادی دروس اختصاصی: 500 الی 700 تست در هفته
- زیست: 200 الی 300 تست در هفته
- ریاضی: 100 الی 150 تست در هفته
- فیزیک: 100 الی 150 تست در هفته
- شیمی: 150 الی 200تست در هفته
- حساب دیفرانسیل و گسسته: 200 الی 300 تست در هفته
- علوم فنون: 100 الی 150 تست در هفته
اگر این تعداد تست رو توی روزای هفته تقسیم کنین، کاملاً متوجه میشین که روزی چند تست باید کار کنین.
تعداد تست رتبههای برتر کنکور:
کلاً باید بدونین که هرچقد بیشتر تست بزنین، اونقدر احتمال قبولیتون بالا میره. چون واقعا عامل خیلی خیلی مهمی هست، هم برای تثبیت یادگیری و هم برای مدیریت زمان. شما باید بنا به زمانی که دارین، تست کار کنین و حتماً تست رو جزو اولویتهاتون قرار بدین. شماهایی که زمان محدودی دارین، باید از تمام لحظاتتون استفاده کنین و سر هر فرصتی درس بخونین، حتی تو مطب دکتر. البته نمیشه تو همچین جاهایی تست کار کنین یا اینکه درسی مثل زیست بخونین؛ ولی حتی خوندن نکتههایی که یادداشت کردین و یا مطالب کتابچههای مختلف مخصوص کنکور، باعث میشه توی این زمانهای مرده، خیلی جلو بیفتین. این فرق بین رتبههای برتر و بقیه هست.
ولی به طور کل رتبههای برتر، میانگین 100 الی 200 یا 300 الی 400 تست روزانه در زمان جمع بندی داشتن. نکتهی دیگهای که رتبههای برتر رو از بقیه جدا میکنه، تعداد تست نیست؛ بلکه چگونگی و اصول تست زنیه که حتماً باید به خوبی یاد بگیرین. پس اصلاً به اینکه فلان رتبه چقدر تست میزده، اهمیت ندین و بیشتر به اینکه اصول تست زنیشون چی بوده دقت کنین و سعی کنین که اصول تستزنی خودتون رو اصلاح کنین تا به بهترین خودتون تبدیل بشین.
مجموعه ی مشاوران آلفا میتونن توی زمینه تحصیلی بهتون مشاوره بدن و شمارو توی مطالعه برای امتحانات نهایی وکنکور بهتر راهنمایی کنن. کافیه با پشتیبانی ما به شماره ی 09142365146 تماس بگیرید.