۰ سبد خرید

بهترین روش های جمع بندی کنکور به سبک آلفا

بهترین روش های جمع بندی کنکور به سبک آلفا
 کنکوریا سلام علیکم..
 

چیزی تا کنکور نمونده و باید به فکر مرور درس هایی باشید که تا الان خوندید. در این پست بهترین روش های جمع بندی کنکور به سبک آلفا رو بررسی میکنیم چرا که این دوران جزو مهمترین بازه‌های زمانی در سال کنکور است که می‌تواند سرنوشت کل سال تحصیلی را تغییر بده میگیم.

چرا جمع بندی؟

اهمیت دوران جمعبندی به حدی زیاده که اگر شما در طول سال زمان زیادی رو صرف مطالعه کرده باشین ولی جمعبندی خوب و اصولی نداشته باشید کل زحمات یک سال مطالعه برای کنکور از بین میره.

اولین دلیل جمعبندی برای کنکور ، جلوگیری از فراموشی مطالبی هست که قبلا خوندید؛ جمعبندی دروس مثل یک شوک به ذهن وارد میشه و مانع فراموشی میشه.

دومین دلیل هم نظم دادن و افزایش تسلط به کل مطالبی که قبلا مطالعه کردید.

چه زمانی مناسب جمع بندی هست؟

معمولا زمان جمع بندی یک الی سه ماه مانده به کنکوره. پس بازه پیشنهادی برای شروع دوران جمع‌بندی درس‌های کنکور حدودا از اوایل اردیبهشت ماهه؛ البته باز هم این حالت کلی هست و بسته به نوع داوطلب می‌تواند تغییر کند؛ حتی شروع اون برای کسی که امتحان نهایی دارد با یک داوطلب فارغ‌التحصیل هم متفاوته؛ در این بین ممکنه افرادی باشن که قصد مطالعه تمام مباحث را ندارند پس قاعدتا این بازه زمانی کاهش پیدا میکنه.

انواع روش های جمعبندی

همونطور که میدونید هر درسی روش مطالعه مختص خودش رو داره اما بطور کلی جمعبندی به دو روش زیر تقسیم میشه:

  • جمعبندی به کمک درسنامه
  • جمعبندی به کمک تست

جمع‌بندی به کمک درسنامه‌ها یعنی مطالبی که قبلا مطالعه و خلاصه‌نویسی کرده‌اید را مرور کنید. برای اینکار هم باز باید سبک مرور خود را پیدا کنید؛ اینکه فقط با روخوانی همان درسنامه‌ها مطالب را به یادخواهید آورد یا مجددا باید همان مطالب یا خلاصه‌نویسی‌ها را یادداشت کنید.

اما باید بدانید که جمع‌بندی در قالب درسنامه به تنهایی برای کنکور کارساز نیست و حتما به تست هم نیاز خواهید داشت؛ در اینجا بحث روش جمع‌بندی با کمک تست مطرح خواهد شد. کامل‌ترین طریقه جمع‌بندی کنکور زمانی اتفاق خواهد افتاد که هم دارای جمع‌بندی در قالب درسنامه باشد و هم جمع‌بندی در قالب تست. برای جمع‌بندی به‌صورت تست هم فقط به سراغ تست‌های مارک‌دار که در مطالعه اولیه مشخص کردید باید بروید و درصورتی که تست مارک‌دار ندارید تمرکزتان فقط روی تست‌های سراسری چند سال اخیر باشد یا گاها بعضی کتاب های دوران جمع‌بندی که از انتشارات مختلف چاپ شدند.

نحوه مطالعه دروس در دوران جمع بندی

مرحله اول: تعیین ترتیب مطالعه هر مبحث

ترتیب مطالعه دروس و حتی رعایت پیش‌نیازها در هر درس بسیار حیاتی است؛ به‌عنوان مثال در درس ریاضی باتوجه وابستگی مباحث با یکدیگر نباید به‌صورت پایه به پایه مطالعه یا جمع‌بندی شود و بهتر است مبحثی این‌کار را انجام دهید. در درس زیست هم باتوجه به ترکیبی بودن فصل‌ها بهتر است به‌صورت مبحثی پیش بروید. پس حتی اگر در هنگام مطالعه اولیه ترتیب را رعایت نکرده‌اید، دوران جمع‌بندی کنکور بهترین زمان برای اجرای درست ترتیب‌ها می‌باشد.

مرحله دوم: برنامه‌ریزی دوران جمع‌بندی کنکور

در دوران جمع‌بندی هم مانند دوران مطالعه اولیه به برنامه‌ریزی نیاز خواهید داشت برای برنامه‌ریزی جمع‌بندی کنکور اولین قدم تعین اهمیت هر درس برای مطالعه است؛ یعنی درس زیست چند جلسه در هفته باید مطالعه شود یا درس علوم و فنون چند جلسه در برنامه هفتگی قرار داده شود. برای انجام اینکار باید به دو مورد همزمان دقت کنید؛ اولین مورد حجم هر درس و دومین مورد اهمیت آن درس است. به عنوان مثال درس زیست در رشته تجربی هم بالاترین حجم را دارد و هم بالاترین اهمیت، پس هرروز باید داخل برنامه قرار داده شود.

مورد بعدی هم زمان مطالعه هر درس است؛ حدودا زمان لازم برای جمع‌بندی باید حدودا نصف زمانی باشد که برای مطالعه اولیه آن درس اختصاص داده‌اید، به‌عنوان مثال اگر گفتار یک فصل اول زیست دهم را در سه ساعت مطالعه کرده‌اید، زمان مناسب برای مرور آن حدود یک و نیم ساعت است و این موضوع را برای تعیین زمان هر جلسه از هر درس در برنامه‌ریزی رعایت کنید.

مرحله سوم: شروع جمع‌بندی و دسته‌بندی مطالب

در این بخش براساس برنامه‌ای که برای خود تدوین کرده‌اید باید جمع‌بندی را هم در قالب درسنامه و هم در قالب حل تست شروع کنید. اما مهمترین قسمت در این بخش دسته‌بندی مطالب است؛ شما در هنگام جمع‌بندی مطالبی که قبلا مطالعه کرده اید با سه نوع مبحث مواجه خواهید شد:

  • مباحثی که تسلط خوبی روی آنها دارید
  • مباحثی که تسلط کمی روی آنها دارید
  • مباحثی که اصلا تسلطی روی آنها ندارید

در هنگام جمع‌بندی کنکور به سبک رتبه‌های برتر توصیه می‌کنم یک دفتر مجزا داشته باشید؛ این دفتر را به تعداد دروس کنکور خود تقسیم کنید و برای هر مبحثی که می‌خوانید نوع تسلط خود را براساس دسته‌بندی بالا تعیین کنید. برای مطالبی که در دسته دوم و سوم قرار می‌گیرند سعی کنید هر یک یا دو هفته یکبار یک مرور مجدد روی آنها داشته باشید تا تسلط خود را روی آنها کامل کنید. دقت کنید که این مرحله بیشتر حالت پیدا کردن نقاط ضعف و پوشش آنها را دارد پس به این موضوع شدیدا دقت کنید.

مرحله چهارم: جمع‌بندی سه روز یک‌بار

این مرحله زمانی شروع می‌شود که کل مطالب کنکور را مرور کرده‌اید و به دوران کنکور هم نزدیک هستید؛ در این مرحله به سراغ جمع‌بندی در قالب آزمون خواهیم آمد و تکنیک جمع‌بندی سه روز یک‌بار را اجرا خواهیم کرد. روش مرور در این بخش هم به این‌صورت است که کل آزمون‌‌های کنکور داخل و خارج و در صورت داشتن زمان، آزمون‌های جامع آزمون‌های آزمایشی را هم جمع‌آوری خواهید کرد.

دقت کنید برای 8 الی 10 آزمون اول 30 روز درنظر بگیرید یعنی هر آزمون 3 روز و برای آزمون‌های بعدی هم 2 روز زمان کافی است. اولویت اول با آزمون‌های سراسری از کنکور 98 به بعد برای کنکور داخل باشد و اولویت دوم با آزمون‌های خارج از کشور و اولویت سوم هم با آزمون‌های جامع آزمایشی باشد.

در این مرحله ابتدا طبق زمان کنکور به حل سوالات خواهید پرداخت و حتما شرایط آزمون را هم برای خود شبیه‌سازی کنید و سپس دو و نیم روز بعدی را به به تحلیل و رفع اشکال بپردازید؛ به این صورت که ابتدا پاسخ‌نامه را تحلیل کنید و و سپس از روی درسنامه‌ها، مباحثی که مشکل داشتید را مجددا بررسی کنید.

خب کنکوری های عزیز امیدواریم که این مطالب براتون مفید واقع بشه.

راستی هدیه ی مشاوران آلفا به شما دانش آموزان خوب یک جلسه مشاوره رایگان هست برای اطلاعات بیشتر با شماره پشتیبانی در ارتباط باش. 09142365146

  1. محمدحسن محروم گفت:

    عالی بود مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)