۰ سبد خرید

بچم درس نمیخونه چیکار کنم؟

بچم درس نمیخونه چیکار کنم؟ سوالی که همیشه اولیا ازمون دارن! حتما این مقاله رو بخونید و سعی کنید حضوری از استاد کمک بگیرید...
بچم درس نمیخونه چیکار کنم؟ مشاوران آلفا استاد احمد احمدی

بچم درس نمیخونه چیکار کنم؟ 16 راهکار برای برخورد با بچه درس نخوان

 

با بچه ای که درس نمیخونه چه کنیم؟ چرا بعضی دانش آموزان درس نمیخونن؟ چیکار کنم فرزندم درس بخونه؟ شاید شما هم با سوالاتی از این قبیل روبه رو شده باشین. بعضی از فرزندان بصورت خود جوش به مطالعه کردن، درس خوندن و یادگیری علاقه بسیار زیادی نشون میدن. ولی برخی دیگه از بچه ها اصلا به سمت کتاب خوندن و یا مطالعه دروس خود نمیرن. اونا از مدرسه رفتن و تحصیل بیزارند. کمک به دانش آموزی که مهارت های مطالعه ضعیفی داره و یا دائم برای درس نخوندن بهونه داره، به نفع والدین، معلم و دانش آموزه. اما چطوری درس نخوندن بچه رو از بین ببریم؟

مشاوران مرکز مشاوره آلفا به بررسی درس خوندن بچه های امروزی و طرز برخورد با بچه درس نخون پرداختن. ما بعد از مطالعات و تحقیقات، مقاله جامع و کاربردی زیر رو نگارش کردیم. اگه شما هم به دنبال ایجاد انگیزه در فرزندان برای درس خوندن هستید و نمی دونید با بچه درس نخون چگونه رفتار کنید. مطالعه این مقاله رو از دست ندید. همچنین بهترین راه حل برای مشکل شما اینه که با مشاوران مرکز مشاوره آلفا تماس بگیرید و از راهنمایی ها و مشاوره های عالی ما در رابطه با درس نخوندن بچه و یا نوجوان خودتون استفاده کنید.❤

راهکارهایی برای مبارزه با درس نخوندن فرزند

تشویق و ترغیب دانش آموزها به درس خوندن ممکنه توی اکثر موارد سخت بوده و یا نتیجه دلخواهی نداشته باشه. طرز برخورد با بچه درس نخون می تونه تاثیر بسیار زیادی توی آینده و تحصیل اون داشته باشه. اگه شما نتونید به درستی فرزند خودتون رو به درس خوندن تشویق و ترغیب کرده و علاقه مند کنید. اون نه تنها به سراغ کتاب هاش نمیره بلکه درس نخوندن خودش رو شدیدتر کرده و به راه خودش ادامه میده. شما می تونید تعدادی گام پیشگیرانه برای کمک به فرزندان خود در ایجاد عادات و مهارت های مطالعه بهتر بردارید. به یاد داشته باشید که نظم و انضباط مهمه. اما فرزند شما باید در کنار منظم بودن، مطالعه کردن و درس خواندن رو هم در برنامه های خود قرار دهد. مهم ترین و کاربردی ترین راهکارها برای مبارزه با بچه درس نخوان عبارتند از:

 یک سیستم تشویقی و پاداش تعیین کنید

شما می تونید از پاداش برای ترغیب فرزند خودتون به درس خوندن استفاده کنید. متناسب با علایق و انگیزه های فرزند خودتون پاداش و تشویقی مناسبی رو انتخاب کنید. یک ساعت بیشتر تلوزیون دیدن، خریدن یک عروسک و … می تونه راهکاری برای تشویق فرزندان برای مطالعه باشه. دو راه برای سیستم تشویق و پاداش وجود دارد:

اول اینکه به فرزندتون بگید اگه درس بخونه می تونه به چیزی که میخواد مانند تلوزیون دیدن و یا بازی کردن با دوستان و … دست یابد.

دوم اینکه به فرزند خود بگویید اگر درس نخواند، به چیزی که می خواهد دست نمی یابد و او را منع خواهید کرد. مثلا اگر امروز درس هایش را نخواند نمی تواند با دوستانش به پارک برود.

 هدف های مطالعه و درس خواندن رو برای فرزندان خود شرح بدید

از دید کودکان، مطالعه و درس خوندن ممکنه رفتار بیهوده تلقی بشه. اونا نمیتونن درک کنن که درس خوندن چه سودی براشون خواهد داشت. با فرزند درس نخوان خود صحبت کنید. به گونه ای که او متوجه منظور شما شود و بتواند درک کند که درس خواندن چه مزیت هایی دارد. برای او توضیح دهید که با درس خواندن می توانند به اهداف خود در آینده به راحتی برسند. سعی کنید به آنها نشان دهید که چگونه مطالعه و درس خواندن می تواند آنها را به اهداف بلند و مهم خود برساند.

به موضوعات مورد علاقه فرزندتون بیشتر توجه کنید

اکثر بچه ها به طور طبیعی روی موضوعات خاص علاقه بیشتری دارند. مثلا ممکن است کودکی از موضوعات مربوط به طبیعت خوشش بیاید ولی دانش آموز دیگری از موضوعات مربوط به حیوانات استقبال کند. سعی کنید مطالعه و درس خواندن را با موضوعات مورد علاقه کودکتان پیش ببرید. در این شرایط آنها علاقه بیشتری به مطالعه پیدا خواهند کرد و به مرور درس خواندن به یک عادت برای آنها تبدیل می شود.

اجازه ندید به موضوعات آسان عادت کنن

با گذشت زمان، دانش آموزان یاد می گیرند که موضوعاتی را که آسان است مطالعه کرده و درس های سخت خود را کنار بگذارند. این دوست نداشتن می تونه باعث بشه که بچه ها وقتی دروس سخت تر می شود خاموش شده و دیگر نخواهند درس بخونن. آنها بهانه برای درس نخواندن می آورند و این موضوع به یک عادت تبدیل می شود. قبل از اینکه فرزندتان عادت کند ریاضی نخواند و آن را سخت بداند، از ایجاد این عادت جلوگیری کنید. یکی از این راه های جلوگیری این است که موضوعی را که نمی فهمند به موضوعی که در آن برتری دارند، مرتبط کنید. از مثال ها و مقایسه استفاده کنید. مثلا اگر کودک به درس تاریخ علاقه دارد اما به ریاضی نه، سعی کنید او را با تاریخچه اعداد درگیر کنید. برای او داستان هایی در مورد ریاضیدانان معروف بگویید تا کمی به ریاضی علاقه مند شوند.

فرزندتون رو به کلاس های مورد علاقه اش بفرستید

درنظر بگیرید که مهارت، توانایی و علاقه کودک شما در چه زمینه هایی بیشتر است. مثلا اگر او عاشق موسیقی است او را به کلاس موسیقی بفرستید و یا اگر دوست دارد آزمایش های علمی انجام دهد او را به یک اردوی علمی بفرستید. این کار می تواند محرک فرزند بوده و او را به سمت مطالعه کردن سوق دهد. شما می توانید با تحریک کردن فرزندتان برای یادگیری نوعی نظم کاری و مطالعه را به او آموزش دهید.

 به بچه درس نخوان خود بیاموزید که یاد بگیره و چیزهای جدیدی کشف کنه

بچه درس نخوان رو تشویق کنید تا هرروز چیزهای جدید یاد بگیره. اگر فرزند شما معنای یادگیری و عشق به یادگیری را نفهمد، نمی تواند با اشتیاق و علاقه درس بخواند. لذت یادگیری را به فرزندان خود نشان دهید. بچه درس نخوان خود را به کتابخانه، موزه و یا هر جایی که ذهن او را تحریک می کند ببرید. آنها را به مکان هایی ببرید که تا یک هفته از آن مکان تعریف کنند و ذهنشان درگیر باشد. همچنین راههای تعاملی برای یادگیری فرزندتان در خانه پیدا کنید. فیلم های علمی و یا بازی های آموزشی می توانند او را به درس خواندن علاقه مند کنند.

راهکارهای سرگرم کننده برای درس خوندن پیدا کنید

فلش کارت ها، آموزش های مجازی، یادداشت کردن و … برای سرگرم کننده بودن درس خواندن کودک استفاده کنید. می توانید نقاشی هایی متناسب با دروس او در اتاقش نصب کنید. حتی می توانید فرزندتان رو تشویق کنید که گاهی از طریق فضای مجازی با دوستانش درس بخوانند و یا به خانه یکدیگر بروند و باهم درس بخوانند. اگر بچه درس نخوان شما می خواهد از روش خاصی برای درس خواندن استفاده کند، اونو منع نکنید و باید و نباید تعیین نکنید.

 سعی کنید درس خوندن و مطالعه رو لذت بخش کنید

شما حتی می تونید با انجام یک کار ساده مانند استفاده از خودکارهای رنگی برای درس خواندن، به ایجاد انگیزه در فرزندان برای درس خواندن کمک کنید. مثلا اگر فرزند شما کلاس اول دبستان هستش و علاقه ای به درس خوندن نداره، می تونید از ویدیوهای آموزشی که همراه با شعر و بازی هستن برای درس خواندن و یادگیری فرزند خود استفاده کنید. استفاده از این موارد کمک می کند تا کودک شما در حین مطالعه و یادگیری، خلاق تر بوده و درس خواندن را عملی لذت بخش بداند.

 خودتون هم به یادگیری و درس خوندن علاقه نشون بدید

خودتون رو درگیر موضوعات مورد مطالعه و تکالیف فرزند خود کنید. به آنها نشان دهید که از یادگیری و مطالعه لذت می برید. اگر در خانواده شما مطالعه کردن یک عادت باشد، فرزندتان نیز از شما الگوبرداری کرده و یاد می گیرد که درس بخواند. اگر خودتان با مفاهیم اولیه آشنا نباشید، کمک به فرزندتان و از بین بردن درس نخواندن بچه برایتان سخت تر خواهد بود. اگر تکالیفی برای فرزندتان سخت است و شما نیز آنها را نمی دانید، می توانید از معلم کمک بگیرید. به او نگویید که خودش از معلم بپرسند چون ممکن است خجالت بکشد و یا فراموش کند. در عوض، در جلسات با معلم، خودتان از معلمش بپرسید و به او یاد بدهید.

 شما هم تکالیفی انجام بدید

یکی از راهکارهایی که برای طرز برخورد با بچه درس نخوان مسمر ثمر است این است که خودتان را درگیر تکالیف نشان دهید. گاهی به جای اینکه به کودکتان بگویید باید املا بنویسد، از او بخواهید که به شما املا بگوید. سعی کنید چند مورد از کلمات مهم را اشتباه بنویسد تا فرزندتان هنگام تصحیح نوشته شما، آنها را یاد بگیرد و متوجه شود نوشتن صحیح کلمات چگونه است. این کار فرزندتان را به درس خواندن علاقه مندتر می کند.

 عواملی که باعث حواس پرتی میشن رو به حداقل برسونید

بهانه برای درس نخوندن بسیار زیاده. بچه ای که درس نمیخونه به دنبال بهانه های مختلف برای فرار از درس خواندن میگردد. همچنین اگر او را به درس خواندن ترغیب کرده باشید، راحتتر از سایر کودکان حواسش پرت می شود. پس سعی کنید هنگام انجام تکالیف و یا درس خواندن کودک، عواملی که می تواند باعث حواس پرتی او شود و یا بهانه ای باشد برای درس نخواندن کودک، به حداقل برسانید. مثلا تلویزیون را خاموش کنید، وسایل بازی را از دسترس فرزندتان خارج کنید، رایانه را خاموش کنید و اجازه دسترسی کودک به آن را ندهید و … . سعی کنید کودک از کاغذ و خودکار برای درس خواندن استفاده کند تا از وسایل الکترونیکی. این وسایل برای کودک سالم نیستند و استفاده زیاد از آنها به فرزندتان آسیب می رساند.

 یک محیط یادگیری ایده آل بسازید

بچه درس نخوان شما چگونه بهتر یاد می گیرد و به چه چیزهایی علاقه دارد؟ چه چیزی او را درگیر خواهد کرد؟ سعی کنید یک محیط ایده آل برای یادگیری او فراهم کنید. با فرزند خود به عنوان فردی با نیازها و نقط قوت منحصر به فرد رفتار کنید. برخی از دانش آموزان باید در کنار درس خواندن،خوراکی بخورند و برخی دیگر عادت دارند در یک محیط آرام و ساکت درس بخوانند یا باید پشت میز بنشینند و درس بخوانند و … . پس درک کیند که چه محیطی برای درس خواندن فرزندتان بهتر است و تا حد امکان آن را مهیا کنید.

 هرگز فرزندتون رو سرزنش نکنید

اگه بچه شما درس نمیخونه نباید این موضوع رو دائم و در حضور دیگران بیان کنید. اینکار شما می تواند اوضاع را خراب تر کند. نیاز نیست که دیگران بدانند بچه شما درس نمی خواند و یا نوجوان شما به فکر ترک تحصیل است. این مشکلی است که در خانواده شما رخ داده و مربوط به محیط خانواده می شود نه دیگران. اگر شما فرزندتان را در مقابل دیگران سرزنش کنید، یعنی به همه اجازه داده اید که آنها نیز فرندتان را مورد سرزنش و یا تمسخر قرار دهند. اگه نمی توانید پسر یا دختر نوجوان خود را به ادامه تحصیل ترغیب کنید، بهتر است از یک مشاور در این زمینه کمک بگیرید. مشاور بهتر از اطرافیان ما می تواند به شما کمک کند تا مشکل را برطرف کنید.

 تکالیف فرزندتون رو بررسی کنید

بعد از بازگشت او به خانه و استراحت کردن، سعی کنید تکالیفی را که در مدرسه انجام داده اند مرور کنید. پاسخ های آنها را بررسی کنید و اشتباهاتی را که در امتحانات داشته اند اصلاح کنید. به آنها پاسخ صحیح سوالات را یاد دهید. با این کار درس نخواندن فرزندتان را از بین می برید و به آنها یاد می دهید که بعد از امتحانات اشتباهات خود را بررسی کنند. البته این رفتار و عملکرد شما نباید به گونه ای باشد که فرزند خود را تحقیر کنید و یا باعث ایجاد احساس کسل کننده در او شوید. راهنمایی های شما باید یک نور روشن برای یادگیری و مبارزه با درس نخواندن باشد تا یک عامل استرس زا برای فرزندتان.

 درس خوندن رو به فرزندتون تحمیل نکنید

درس نخوندن بچه نباید باعث شود که شما از اجبار، زور و تحمیل درس خواندن به او استفاده کنید. اگر شما از اجبار برای درس خواندن نوجوان و یا کودک خود استفاده کنید، با گذشت زمان، این کار ممکن است باعث شود که آنها با هر قیمتی از مطالعه کردن و درس خواندن دوری کنند. در اصل باعث می شود که بیشتر از درس خواندن بیزار باشند و به دنبال بهانه برای درس نخواندن بگردند. اگر شما در اتاق را قفل کنید و به فرزندتان بگویید تا درس نخواند اجازه خروج از اتاق را ندارد، این کار ممکن است شرایط را بحرانی و بدتر کند. اما اگر با آرامش از اهمیت مطالعه و درس خواندن برای او یگویید، نتیجه بهتری خواهد داشت.

 از مشاوره کمک بگیرید

اگر راهکارهای بالا نتونست به شما کمک کنه تا فرزندتون رو به درس خواندن تشویق کنید و یا نمیدونید چگونه با تنبلی و درس نخواندن بچه خود مبارزه کنید، بهتر است از راهنمایی ها و کمک مشاوره خانواده استفاده کنید. مشاور میتونه با بررسی دلیل درس نخواندن بچه و عواملی که باعث ایجاد این مشکل شده است، راهکارهای مناسبی را به شما ارائه بدهد. او ممکن است بخواهد با فرزند شما صحبت کند و او را به درس خواندن تشوق کند.

سخنی از مشاوران آلفا

در برهه ای از زمان ممکنه فرزند شما درس خوندن رو یک کار اضافی و خسته کننده بدونه. اون ممکنه توی دوران دبستان یک دانش آموز درس نخوان باشد و یا در دبیرستان یک نوجوان فراری از درس باشد. به هر حال، مهم این است که شما به عنوان والدین بتوانید با رفتار، عملکرد و گفتار صحیح با درس نخواندن فرزند خود مبارزه کرده و آن را از بین ببرید. طرز برخورد با درس نخواندن بچه بسیار حائز اهیت است. پس به دنبال یافتن راه حل مناسب و راهکارهایی کاربردی برای مقابله با این مشکل بگردید. هرگز فرزندتان را مجبور به درس خواندن نکنید و یا از جملات تهدید آمیز و منفی برای درس خواندن او استفاده نکنید. این کارها شرایط را نه تنها بهتر نمی کند بلکه بدتر از قبل هم می شود.

مجموعه ی ما هم میتونه شما رو توی این زمینه راهنمایی کنه. کافیه با شماره پشتیبانی ما09142365146 تماس بگیرید.

  1. صبا گفت:

    ای کاش فرهنگ سازی بشه خانواده ها به بچه ها علایقشونو تحمیل نکنند.🤢

  2. رادمهر گفت:

    ولی قبول کنیم گیر الکی بعضی از اولیا ها واقعا ادمو از درس خوندن دل سرد میکنه

  3. زهرا غفران نژاد گفت:

    اگر اولیا به علاقه فرزندشون توجه کنند، هم دانش آموز با علاقه پیش میره هم اولیا خیالشون راحت میشه

  4. پروین رضایی گفت:

    ممنون که به فکر اولیا هم هستید 🙏🏻

  5. ناهید گفت:

    ممنون که به فکر اولیا هم هستید 🙏🏻

  6. Shima گفت:

    Vay ro mokh tarin masaale😐🤌🏻

  7. عباس رزاقیان گفت:

    واقعا خانواده باید حامی باشه اما اگه زیاد میخواد پیگیر کیفیت تحصیلیش باشه بهتره این کار رو به مشاور بسپره – پیگیری ما اولیا جز اینکه آرامش فکری اونا رو بهم می ریزه و روابط رو در خانه چالشی میکنه سود دیگه ای نداره با تشکر از مشاوران آلفا

  8. محدثه گفت:

    👍

  9. صدف مظفری گفت:

    خیلی بهتره که با فرزندتون مثل یک دوست باشید تا راحت تر بتونه مشکلاتشو بهتون بگه و برای حل مشکلِ نخوندن درساش باهم راه حل پیدا کنید❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)