۰ سبد خرید

تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته

منظورتون از تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته چیه ؟ بیا تا بگم.

میزان تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری 1403

پذیرش داوطلبان در رشته ها و دانشگاه های سراسری سال ۱۴۰۳ به صورت بومی گزینی صورت می گیرد. ممکن است این سوال برای بسیاری از داوطلبان پیش بیاید که بومی گزینی به چه معنی است و چگونه در انتخاب رشته داوطلبان اثر می گذارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که دانشگاه های سراسری ملزم هستند 80 درصد از ظرفیت پذیرش رشته های خود را به داوطلبان بومی اختصاص دهند و مابقی آن را که حدود 20 درصد می باشد به داوطلبان غیر بومی اختصاص دهند. بر اساس این روش قطعا شانس قبولی داوطلب در دانشگاه های مناطق بومی خود افزایش خواهد یافت.

اهداف بومی گزینی

با توجه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر گزینش بومی به صورت استانی، ناحیه ای، قطبی و گزینش به صورت کشوری (بدون بومی گزینی) با اهداف مشخصی صورت می گیرد که این اهداف عبارتند به شرح زیر است.

  • کاهش مشکلات احتمالی نظیر کمبود خوابگاه، مشکلات مالی و اقتصادی، افت تحصیلی ناشی از دوری خانواده و…
  • امکان قبولی بیشتر داوطلبان در رشته های بومی هر ناحیه با توجه به امتیازات در نظر گرفته شده
  • کاستن از مهاجرت های درون کشوری

دسته بندی رشته های تحصیلی در گزینش بومی 1403

رشته های مختلف تحصیلی در تمامی گروه های آزمایشی با توجه به ماهیت و میزان ارائه آن ها در کل کشور به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که در ادامه مقاله آورده شده است.

رشته های استانی

رشته های استانی به رشته هایی گفته می شود که در اکثر استان ها ارائه می شوند یا از لحاظ بازار کار یا کاربردی به متخصصان بومی این رشته نیاز دارند. داوطلبان برای اطلاع از این گونه رشته ها باید به دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه آزمایشی مورد نظر خود مراجعه نمایند.

رشته های ناحیه ای

رشته های ناحیه ای جزو رشته هایی هستند که در برخی از استان ها ارائه نمی شوند اما در استان های مجاور که به عنوان ناحیه بومی محسوب می شوند دایر می باشند. مشاهده رشته های ناحیه ای از طریق مراجعه به دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری امکان پذیر خواهد بود.

رشته های قطبی

رشته های قطبی به رشته هایی اطلاق می شود که در بیشتر نواحی وجود ندارند اما در چند ناحیه بومی مجاور که به عنوان قطب بومی محسوب می شوند، دایر می باشند. این گونه رشته ها نیز در دفترچه راهنمای انتخاب رشته قابل مشاهده می باشند.

رشته های کشوری

در رشته هایی که گزینش آن ها به صورت کشوری انجام می گیرد داوطلبان فقط بر اساس نمره کسب شده مورد پذیرش قرار می گیرند که در این صورت شانس پذیرش داوطلبان در نقاط مختلف کشور فارغ از نمره اکتسابی، یکسان می باشد.

ملاک های تعیین استان بومی داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳

همانطور که گفته شد پذیرش متقاضیان در رشته ها و دانشگاه های سراسری به شکل بومی گزینی است و نحوه تعیین استان بومی شرکت کنندگان آزمون سراسری به شرح زیر می باشد.

  • چنان چه محل دریافت مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه (دبیرستان یا هنرستان) برای داوطلبان نظام قدیم و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید در یک استان باشد، داوطلب، بومی آن استان محسوب می شود.
  • اگر محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر یک داوطلب در یک استان نباشد، استان محل تولد داوطلب به عنوان استان بومی وی تلقی خواهد شد.
  • اگر داوطلبی سه سال آخر دبیرستان خود را در خارج از کشور گذرانده باشد، استان محل تولد او به عنوان استان بومی تلقی خواهد شد.

آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر این که سه سال آخر دبیرستان خود را در خارج از کشور گذرانده اند بلکه محل تولد آن ها نیز خارج از کشور می باشد در این صورت استان بومی این دسته از داوطلبان استان تهران محسوب می شود.

Annotation 2024 07 10 180006 Annotation 2024 07 10 180006
Annotation 2024 07 10 180139 Annotation 2024 07 10 180139

نحوه گزینش رشته های تحصیلی در دوره های مختلف 1403

داوطلبان کنکور سراسری با توجه به حدنصاب کسب شده می توانند در هر یک از دوره های روزانه، شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی (الکترونیکی)، پردیس خودگردان، ظرفیت مازاد و مشترک به تحصیل بپردازند که نوع گزینش در هر یک از این دوره ها به شرح جدول زیر می باشد.

Annotation 2024 07 10 180331 Annotation 2024 07 10 180331

در لینک زیر انواع سهمیه در کنکور رو براتون بررسی کردیم.👇😉

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)