معرفی رشته علوم تغذیه
معرفی
در جهان امروز غذا نقش اساسي و استراتژيكي را بازي مي كند بسياري از كشورها به خاطر كمبود مواد غذايي تمام حيثيت و شرف خود را به اجبار به استعمارگران برده اند اگر كشوري از نظر توليد مواد غذايي بتواند در حد خوبي قرار گيرد و خودكفا شود پس از آن يا بهتر بگوييم هم زمان با آن بايد توجه جدي به علوم تغذيه نمايد ، صرف غذا خوردن و معده را از غذا انباشته كردن اگر ضرر نداشته باشد مطمئنا سودمند نخواهد بود . در تعاريفي كه از علوم مرتبط به تغذيه شده آن را علمي دانسته اند كه نيازهاي غذايي بدن را از نظر كيفي و كمي تعيين مي كند و بيان مي كند كه چگونه مي توان سالم زيست. در مورد تغذيه مناسب صحبت فراوان و اهميت آن آشكار است. علم تغذيه نسبتا علم جواني است و در عين حال كه رشته مجزايي است تا حد زيادي به يافتههاي شيميايي، بيوشيميايي، ميكروب شناسي پزشكي و زيست شناسي وابسته است و در تحقيقات علمي اين رشته ها شركت مي كند. در حال حاضر اين رشته در سه مقطع كارشناسي پيوسته، كارشناسي ارشد ناپيوسته، دكتري در كشور ارائه ميگردد و طول دوره اول آن 8 ترم تحصيلي است. در اين رشته علاقه به علوم تغذيه و دقت عمل در آزمايشگاهها و كسب تجربه و كار آموزي حائز اهميت است. از دروس دبيرستاني كه كاربرد بيشتر در اين رشته دارند، مي توان زيست شناسي و شيمي را نام برد. ضريب زيست شناسي 4 و ضريب 2 براي شيمي، فيزيك و رياضيات مي باشد.
بهترین دانشگاه های ایران
1-دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
3- دانشگاه علوم پزشکی گلستان گرگان
4- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
5- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
6- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
7- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بجنورد
8- دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس
حداقل رتبه قبولی
رشته علوم تغذیه در دوره روزانه اکثر دانشگاه های دولتی ارائه میشود و شما داوطلبان میتوانید کد رشته محل های رشته علوم تغذیه را در دوره روزانه دانشگاه های مدنظرتان انتخاب کنید. بدیهی است که قبولی در دوره روزانه دانشگاه های سراسری وابسته به رتبهی علمی دانشگاه، کار سخت تری نسبت به دیگر دوره ها است اما با این حال نیز بهتر است تمامی داوطلبان، چندین انتخاب اول خود را به دوره روزانه دانشگاه های سراسری اختصاص دهند. در منطقه 1 حداقل رتبه 3000، در منطقه 2 حداقل رتبه 4000 و در منطقه 3 حداقل رتبه 6000 برآورد شده است که البته این میزان پذیرش دانشجو هرساله طبق ظرفیت و پذیرش دانشگاه ها متغییر هست.
بازار کار
تا چند سال پیش فارغالتحصیلان رشته تغذیه حتی در بیمارستانها جایگاه مشخص و تعیینشدهای نداشتند اما در چند سال اخیر بخصوص از زمانی که به کارشناسان تغذیه اجازه مطب داده شده، این رشته در بیمارستانها هویت و جایگاه تازهای پیدا کرده است، اما متاسفانه هنوز در بین پزشکان نقش و اهمیت کارشناسان این علم روشن نشده است. در حالی که باید همکاری تنگاتنگی بین پزشکان و متخصصان تغذیه وجود داشته باشد و در واقع هرجا که یک پزشک متخصص غدد، قلب و عروق یا کلیه حضور دارد، باید در کنارش یک متخصص تغذیه باشد. چون پزشک فقط لیست غذاها یا مواد غذایی که بیمار نباید بخورد، تعیین میکند اما کارشناس تغذیه میگوید که یک بیمار چگونه و چقدر باید بخورد تا هم مواد غذایی مورد نیاز به بدنش برسد و هم رژیم غذایی را حفظ کند.