معرفی رشته گیاه پزشکی
گیاه پزشکی
معرفی
رشته گياه پزشكي از آن رشته هاي نوپا ، كاربردي جذاب است كه علاقمندان خود را جذب كرده است . عنوان گياه پزشکي در علوم کشاورزي ايران از سال 1342 به جاي «دفع آفات و حفاظت گياهان» مطرح شده است. به طور کلي، در اين رشته تشخيص و شناسايي آفات و عوامل بيماري گياهان زراعي، باغي، زينتي، جنگلي، مرتعي و فرآورده هاي گياهي و همچنين شناخت علايم و چگونگي اثر آفات و عوامل بيماريهاي انگلي و غيرانگلي بر گياهان و آشنايي کامل با اصول و روشهاي مبارزه، مورد بحث قرار ميگیرد. در دوره کارشناسي مهندسي کشاورزي، عنوان گياه پزشکي به رشته اي اطلاق مي شود که در آن علوم و فن آوري در زمينه هاي شناخت آفات و عوامل بيماري زاي گياهي و اصول و روشهاي مبارزه با اين عوامل مورد بررسي قرار مي گيرد.
رشته گیاه پزشکی در دانشگاه های دوره روزانه ، نوبت دوم و غیرانتفاعی ارائه می شود و امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد. نحوه پذیرش رشته گیاه پزشکی هم به صورت با آزمون و هم بدون آزمون براساس سوابق تحصیلی می باشد. علاقه مندان به این رشته با مقایسه رتبه اکتسابی کارنامه کنکور خود با رتبه های ارائه شده است.
بهترین دانشگاه های ایران
1- فردوسي مشهد
2- دانشگاه گیلان
3- دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
4- دانشگاه صنعتی اصفهان
5- شهیدچمران اهواز
6- شهیدباهنرکرمان
حداقل رتبه قبولی
رتبه ی قبولی در این رشته همانند رشته های دیگر بستگی به دانشگاه و ظرفیت پذیرش انها و منطقه مورد نظر دارد که اوصولا حداقل رتبه در این رشته در دانشگاه های روزانه منطقه یک 14000 در منطقه دو 15000 و در منطقه سه حدود18000 می باشد.
بازار کار
فارغ التحصيلان اين دوره مي توانند به عنوان کارشناس اجرايي يا تحقيقاتي در موسسه هاي مختلف دولتي و خصوصي بخش کشاورزي ايفاي وظيفه کنند، همچنين با توجه به دوره هاي کارشناسي ارشد حشره شناسي و بيماريهاي گياهي و همچنين دوره دکتراي گياه پزشکي، مي توانند در صورت داشتن شرايط لازم تا کسب آخرين مدارج تحصيلي در داخل کشور ادامه تحصيل دهند تا بتوانند مسووليتهاي بالاتر و مهمتر علمي، پژوهشي و اجرايي را بر عهده گيرند؛ همچنين پس از اتمام دوره دکتراي تخصصي امکان همکاري در دانشگاهها و ساير مراکز علمي و پژوهشي به عنوان عضو هيأت علمي برايشان فراهم مي گردد.