آمادگی امتحانات نهایی مشاوران آلفا
دوازدهمی های عزيز
سلام با طرح آمادگی امتحانات نهایی مشاوران آلفا تصمیم داریم مسیری آسان براتون آماده کنیم تا با تلاشی مشخص بدون نگرانی نمره 20 رو کسب کنید. اگر هم که تصمیم دارید ترمیم معدل انجام دهید با طرح آمادگی امتحانات نهایی مشاوران آلفا که در قالب آزمون شبیه ساز + کلاس رفع اشکال خواهد بود می تونید بالاترین نمره ممکن رو کسب کنید.
در ادامه 20 روش اصولی رو براتون آوردیم یه بررسی بکنید و منتظر طرح های جدید مشاوران آلفا باشید.
20 روش پیشنهادی برای آمادگی در امتحانات نهایی
در اينجا 20 روش پيشنهادي براي آمادگي بيشتر در امتحانات نهايي را از بين نمايههاي پشتيبانان گرامي گلچين کرده و براي شما آوردهايم، اميدوارم با استفاده از آنها در امتحانات نهايي مثل هميشه موفق باشيد:
1) براي آمادگي بيشتر در امتحانات نهايي سه مرحلهي زير را به ترتيب پيشنهاد ميکنم:
الف)مطالعهي کتاب درسي براي آموزش مطالب
ب)استفاده از سي دي هاي آموزشي براي تکميل روند يادگيري
ج)استفاده ازکتاب دوسالانه براي تمرين بيشتر و آمادگي براي امتحانهاي نهايي
2) نت برداري در کلاس از سخنان معلم و يادداشت سازي براي خود درمنزل، خواندن کتاب درسي به صورت نکته به نکته و کامل، حل مسائل کار شده در کلاس به صورت تمرين در منزل، توجه به مفاهيم، همراه با معطوف کردن ذهن به اشکال و نمودارها، توجه به داشتن تمرين تستي ازکتاب آبي و نشاندار کردن آنها، مرور تستها در روزهاي پاياني مانده به امتحانات.
3) به دانش آموزان توصيه ميکنم ابتدا کتاب درسي را به دقت مطالعه کنيد، تمام تمرينهاي تشريحي کتاب درسي خود را حل کنيد، سپس به سراغ کتاب دو سالانه رفته و از هر فصل حدودا 20 تمرين را حل کنيد، آنگاه به سراغ کتا ب آبي آمده، ابتدا قسمت هاي مفهومها و کاربردها را بادقت بخوانيد، سپس شروع به تست زدن کنيد و از هر مبحث در هر کدام از فصل ها حداقل 15 تست بزنيد و اگر تعداد تست هاي نزده يا اشتباه شما زياد بود، تستهاي بيشتري را حل کنيد تا به مرحلهي تسلط کامل برسيد.
4) براي آمادگي بيشتر ميتوانيد از کتاب آبي استفاده کنيد، به اين صورت که براي بار اول جهت يادگيري حل کنيد و بار ديگر تست ها را بصورت زمان دار کار کنيد، بعد از آن اشتباهات خود را بررسي کنيد تا يادگيريتان کامل شود.
5) قبل از حل تمرينات کتاب آبي بهتر است، مروري گذرا به درخت دانش ابتداي هر مبحث و نکات آورده شده قبل از تست ها داشته باشيد. بعد از تست زدن تک تک تست ها بايد بررسي و ارزيابي شوند و در کنار سؤالات مهم علامت گذاري شود تا در دورهي بعدي سؤالات مهمتر را آسانتر بشناسيد. ضمن اينکه بايد توجه داشت که در هر مبحث خواندن متن کتاب و توجه به تمرينات و آزمايشات مطرح شده در کتاب درسي اهميت بسيار بالايي دارد و در سالهاي اخير از متن کتاب همواره سؤالاتي مطرح شده است.
6) بعد از اينکه بر انواع سؤالها مسلط شديد از کتاب آبي استفاده کنيد، اين کار 2 فايده دارد:
1 . با انواع جديدي از سؤالها ، نکات ريز و کليدي و دام هاي آموزشي اين مبحث آشنا ميشويد.
2. سرعت عمل و دقت شما(جهت آمادگي در کنکور)افزايش مييابد.
(استفاده از تستها بايد به صورت منظم و مستمر باشد، مثلا شبي 5 تست)
7) تمرينات کتاب درسي را با دقت حل کنيد، سپس سؤالات داراي پاسخ را به طور کامل حل کنيد، پس از آن ميتوانيد سؤالات داراي پاسخ کوتاه را از خود آزمون بگيريد و اطمينان حاصل کنيد که آيا تسلط کافي روي مباحث پيدا کردهايد يا نه؟پس از تسلط بر آنها ميتوانيد تست بزنيد.
8) دردرسهايي مثل رياضي و فيزيک بهتر است ابتدا تمامي فرمولها را به خاطر بسپاريد و با تيپ بندي سؤالات که ميتوانند حفظي و يا تحليلي باشد و با حل حداقل 4 سوال در روز از تيپ بنديهاي مختلف کاملا آماده شويد.
9) براي نتيجهي بهتر، شما نياز به پيش مطالعه داريد و بهتر است درس هر روز را همان روز بخوانيد. جهت تفکيک مفاهيم زمان لازم را بگذاريد و خلاصه نويسي داشته باشيد و با استفاده از سؤالات تشريحي و تمرين کتاب درسي مفاهيم در حافظه شما به خوبي شکل ميگيرد.
10) براي حل سؤالاتي که پاسخ تشريحي آنها را داريد، سعي کنيد به حل سؤالات نگاه نکنيد. هرچه در ذهن داريد روي کاغذ بياوريد و خودتان مساله را حل کنيد، بدون شک اين باعث ميشود، بتوانيد هر مدل و تيپي از مسائل را حل کنيد، در واقع با اين کار زيربناي مطالعهي خود را با تشريحي مطالعه کردن محکم ميکنيد.
11) جمع بندي کل از مطالب مطالعه شده و مرور آن بعد از چند روز به مدت 15دقيقه را پيشنهاد ميکنم.
در ضمن روش مطالعه “پيش خواني وپس خواني” را براي دروسي که نياز به توجه زياد دارد، توصيه ميکنم نه تمام دروس و اين روش براي هر دانش اموزي متفاوت است.
12) به ياد سپردن فرمولها مهمترين قسمت است که ميتوان با استفاده از جعبهي لايتنر آنها را به ياد سپرد. همچنين تمرين زياد ، پس بهتر است بعد از مطالعهي کتاب درسي از کتاب دوسالانه استفاده کنيد.
13) ابتدا متن کتاب و شکل هاي موجود را دقيق بررسي کنيد و تعاريف و نکات و واکنش هاي مهم را در گوشهي سفيد کتاب يادداشت کنيد و براي حل سؤالات آن ها را مرور کنيد.
14) دانشآموزان معمولا در ايام امتحانات دچار کمبود وقت مي شوند و به دليل استرس زياد نميتوانند همه فصل هاي کتاب درسي را به دقت بخوانند، بنابراين طبقه بندي مطالب کتاب قبل از مطالعه اين مبحث ميتواند کمک شاياني براي پاسخگوئي به سؤالات باشد.
15) از مسائل مربوط به تستهاي سالهاي گذشته (داخل و خارج از کشور) غافل نشويد و اگر فرصت کرديد آنها را نيز حل کنيد. سعي کنيد دايرهالمعارف مسائل ذهنتان را يعني مجموعهي مسائلي که ديدهايد نه مسائلي که حل کردهايد همواره توسعه دهيد.
16) براي اينکه بتوانيد مسئلهاي را حل کنيد، ابتدا بايد طراح خوبي باشيد تا بتوانيد منظور طراحان سؤال را متوجه شويد. براي اين کار مسائل جديدي طراحي کنيد. متن بعضي از مسائل کتاب را (بعد از حل آنها) به گونهاي مناسب تغيير دهيد و سپس آن را حل کنيد. مثلاً صورت و مخرج مسئله را با هم عوض کنيد، اعداد را تغيير دهيد، مثبتها را منفي و منفيها را مثبت کنيد و به مسئله يک راديکال اضافه يا کم کنيد.
17) روي بعضي از مسائل، گروهي کار کنيد. ميتوانيد چند مسئله را انتخاب کرده و بين خود تقسيم کنيد و در فرصتي معين روي آنها کار کنيد. سپس راهحلها را با يکديگر بررسي کنيد و اگر توانستيد راهحل مسائل را با معلمان خود در ميان بگذاريد.
18) سعي کنيد خود به رفع مشکلات خود بپردازيد. کتاب سوالات پرتکرار و اشتباهات متداول، با وجود سؤالاتي مفهومي و ساده نقش زيادي در يادگيري شما دارد، در صورت تسلط بر اين کتاب ميتوانيد به سراغ کتاب آبي و تستهاي کنکورهاي سالهاي قبل برويد و خود را آزمايش کنيد. ابتدا چند سؤال را بدون در نظر گرفتن زمان پاسخ دهيد و بعد از يک يا دو روز به حل تستها با در نظر گرفتن زمان اقدام کنيد تا بدانيد چقدر بر مبحث تسلط پيدا کردهايد. بعد از حل تعدادي تست بايد آنها را بررسي کرده و به بررسي مشکلات خود بپردازيد و در جهت رفع آنها نکات مهم را در دفتر خود يادداشت نماييد.
19) از خود امتحان فرضي بگيريد تا يک خود ارزيابي از سطح يادگيري خود داشته باشيد و به علاوه با توجه به نزديکي به ايام امتحانات يک شبيه سازي از جلسه امتحان داشته باشيد، تا در هنگام امتحان استرس کمتري داشته باشد.
20) پس از مطالعهي هر درس، با استفاده از تکنيک دو خودکار و ضربدر منها، سؤالات آزمون را حل کنيد و سپس تک تک پاسخ ها را بررسي کنيد، اشتباهات و نکات مهم را در کتاب خودآموزي ثبت نماييد.