10 نکته کلیدی برای آمادگی در امتحانات نهایی
40 درصد کنکور رو با امتحانات نهایی بدست بیار!
دوازدهمی ها سلام علیکم…احوالتون چطوره؟ آخرین سال مدرسه هم مثل چشم به زدنی گذشت و وقت امتحانات رسید. درسته که امتحانات هر سال تحصیلی اهمیت داشت و برای گرفتن بهترین نمرات تلاش میکردین اما اهمیت امتحانات سال دوازدهم خیلی بیشتر از سال های گذشته هست.
اهمیت امتحانات نهایی دوازدهم
در بهار سال 1402 که این مطلب رو دارم براتون مینویسم تاثیر قطعی امتحانات نهایی در کنکور 40 درصد هست! پس شما میتونید با تمرکز بر امتحانات نهایی 40 درصد کنکور رو کسب کنید! اما چجوری امتیاز امتحانات نهایی رو در کنکور بگیریم؟
مفهومی خوندن، راز قبولی رتبهبرترهاست!
مفهومی خوندن دوتا معنی داره:
معنی اول یعنی کامل درس رو بفهمی و تا کامل متوجهش نشدی نری سراغ مطلب بعدی.
البته سری اول ممکنه کامل متوجه نشی نیاز نیست بمونی و سه روزتو اختصاص بدی به یک فصل. رد شو ولی موکولنکن به ماه بعد و سال بعد و …سه روز بعد، دوباره برگرد و بخون، ضمیرناخودآگاهت تو اون سه روز خیلی چیزارو متوجه میشه .
باورنمیکنی ؟ خودت امتحان کن
مفهوم دوم یعنی با دقت جمله رو بخونید و روی کلمات مهم استپ کنید!
معنای دقیق کلمات رو درک کنید
پاراگراف رو خوب بخونید
پاراگراف رو دوباره بخونید
جملات پاراگراف رو به هم ربط بدید کلمات کلیدی جملات رو به هم ربط بدید
وقتی اینجوری پاراگراف، پاراگراف جلو بری و فصل رو بخونی و مرور کنی نقطهی کوری باقی نمیمونه و میتونی به راحتی مطالب رو از همهی کتابا بخونی .
حالا اگر مفهوم یک بخش رو متوجه نشدیم چی؟
سعی کن خوب از روی کتاب درسی بخونی، اگه متوجه نشدی برو اون قسمت رو توی منابع درسنامه دار بخون.
اگه بازم متوجه نشدی به تست ها مراجعه کن و جواب تست هارو هم بخون.
اگه هنوزم متوجه مطلب نشدی از دوستت یا معلمت کمک بگیر.
یادت باشه همون لحظه ی اول سراغ کسی نرو ، باید خودت تلاش کنی و مطلبو دربیاری اینجوری هزارسال یادت میمونه !
یادت باشه مفهومی خوندن رو با وسواسی خوندن اشتباه نگیری دوست خوب من
2. هنر مدیریت زمان رو یاد بگیرید
مدیریت زمان برای درس خوندن، همیشه دغدغه دانش آموزان، دانشجویان و داوطلبان کنکور بوده و هست .اونا همیشه با این مسئله مواجه هستن که چگونه باید برنامه ریزی کنند، تا یک مطالعه دقیق و مطلوب داشته باشن. شما باید این نکته رو بدونید که روش های مدیریت زمان برای درس خوندن، فرد به فرد متفاوت هست. یعنی هر یک از شما ممکنه نیاز به یک روش خاص برای مدیریت زمان مطالعه خود داشته باشین.
به احتمال زیاد بهخاطر حضور سر کلاسهای درس و حتی کلاسهای فوق برنامه بعد از رسیدن به خونه، خیلی خسته هستید یا بهقدر کافی زمان برای انجام همه کارها را ندارید. به همین دلیل نیازه که بتونید بین وظایف مختلف خود اولویتبندی کنید و به ترتیب همه اون ها رو انجام بدید. تجربه ثابت کرده که بهتره اول از همه سراغ درسهای سختتر برید؛ یعنی زمانی که انرژی بیشتری داری برو سراغ دروس سخت و بعد برای خوندن درسهای سادهتر دست به کار شو.
برای اینکه بتونید در همه ی درسها نمره ۲۰ کسب کنید، لازمه از تکنیکهای مدیریت زمان استفاده کنید؛ چون زمان محدوده و کارها زیاد! مدیریت زمان به ما این امکان را میده که از روز و زمان خودمون بهترین استفاده را ببریم، وظایف را سریعتر انجام دهیم و کارهای روزانه را بر اساس میزان اهمیت اولویتبندی کنیم. مدیریت زمان مهارتی است که به اطلاعات و تمرین نیاز دارد تا به نتیجه برسد. به یاد داشته باشید که دستیابی به تعادل زندگی کاری با مدیریت موثر زمان امکان پذیر است. در این مقاله چند تکنیک مهم برای مدیریت زمان را بررسی کردیم که بازدهی امور شما را شدیدا افزایش خواهند داد. با ما همراه باشید.
3. تکنیک پومودورو؛ معجزه مدیریت زمان
تکنیک پومودورو یکی از سادهترین و در عین حال کاربردیترین شیوههای مدیریت زمان است که از سال 1992 مطرح شد. چرا پومودورو؟! Pomodoro در زبان ایتالیایی به معنی گوجه فرنگی است. خالق این روش (فرانچسکو چیریلو) از تایمری به شکل گوجه برای مدیریت زمان استفاده میکرد. نهایتا هم با آزمون و خطای فراوان به این نتیجه رسید که بیشترین بهرهوری در بازههای مطالعاتی 30 دقیقهای حاصل میشود.
تکنیک پومودور به چه صورت کار میکند؟ مراحل زیر را انجام دهید: قصد انجام چه کاری را دارید؟ اگه به زمان زیادی برای انجام کارتان نیاز دارید، بهتر است آن را به قدمهای کوچکتر تبدیل کنید. به طور مثال شما باید ۲۰ صفحه زیست بخوانید که ۲ ساعت زمان می برد. کار خود را تقسیم کرده و در هر بازه زمانی ۵ صفحه مطالعه کنید.تایمر را برای ۲۵ دقیقه تنظیم کنید. بهتر است در ذهنتان زمان نگیرید. شما به وسیلهای نیاز دارید که بعد از گذشت ۲۵ دقیقه، هشدار بدهد تا از حالت تمرکز خارج شوید. میتوانید از کرنومتر یا هشدار موبایل استفاده کنید. البته فقط از هشدار موبایل استفاده کنید نه از شبکههای اجتماعی و اینترنت!
حالا تمام تمرکز خود را روی انجام هدف بگذارید و از هر چیزی که حواستان را پرت میکند دوری کنید. این مرحله مهمترین قسمت تکنیک پومودورو است.
زنگ به صدا درآمد! ۲۵ دقیقه به اتمام رسیده و حالا نوبت استراحت است. لطفا زمان استراحت خود را صرف درس خواندن یا هر کار دیگری که مشغول به آن بودید نکنید. ۵ دقیقه فقط استراحت کنید. بهتر است سراغ موبایل نروید. حرکت کردن، راه رفتن و حتی انجام یک حرکت ورزشی کوتاه هم میتواند گزینه مناسبی باشد.
مرحله دو و سه را ۳ بار دیگر تکرار کنید تا در مجموع ۴ بار تکنیک پومودورو را انجام داده باشید.
پس از چهار بار طی کردن مراحل بالا، ۳۰ دقیقه استراحت داشته باشید. البته اگر نتوانستهاید به طور کامل کارتان را تمام کنید، دو الی چهار بار مراحل بالا را تکرار کرده تا کار به اتمام برسد.
4. مشخص کردن فضایی خاص برای مطالعه
اگر عادت کردی که روی تختخواب بشینی و درس بخونی، باید بدونی که به یک عادت بد مبتلا شدی! تختخواب باید جای خواب و استراحت باشه، نه کارهای دیگه! پس جای دیگه ای رو برای درس خوندن و تمرین حل کردن انتخاب کنید. مکان مناسب برای مطالعه جایی هست که خیلی شلوغ نباشد و سروصدای کمی هم داشته باشد.
5. استفاده از منابع مفید
با بالا رفتن پایه تحصیلی نکات موجود در کتابهای درسی بیشتر و بیشتر میشن و به همین دلیل هم نیاز به کتابهای کمک درسی بالاتر میره. گاهی استفاده از معلم خصوصی یا ویدیوهای آموزشی آنلاین به جای کتاب کمک درسی، میتونه راه مناسبی برای بهبود عملکرد تحصیلی باشه. این موضوع در دوران کنکور بیشتر از هر زمان دیگه ای خودنمایی میکنه؛ برنامهریزی کنکور و آمادگی برای امتحانات نهایی با استفاده از منابع مفید بهتر از همیشه انجام خواهد شد.
6. تنظیم برنامه منعطف و قابل اجرا
برنامهریزی شما چه روزانه باشه و چه هفتگی و ترمی، باید با توجه به موقعیتهای مختلف قابل تغییر باشه. یک مهمان سرزده، بیماری یا هر عامل اضطراری دیگه نباید نظم برنامهریزی درسی شما را از بین ببره. بهطور مثال با در نظر گرفتن زمان جبرانی، میتونین از بهم ریختن برنامه مطالعه ی درس هاتون جلوگیری کنید.
7. جلوگیری از وسواس برای مدیریت زمان در مطالعه
اگر دوست دارین با برنامه پیش برید، باید سرعت درس خوندنتون رو بالا ببرید و وسواس مطالعه را کنار بذارید. واو به واو کتاب درسی را حفظ نکنین و سعی کنید همه چیز را مفهومی و عمیق یاد بگیرید. این نکته را به خاطر بسپارید که یادگیری درسها با مرور کردن بهتر و ماندگارتر میشه. رعایت این مورد علیالخصوص در دوران کنکور، سرعت مطالعه شما رو بیشتر از همیشه بالا میبره.
8. اولویت مطالعه با دروس نیمسال دوم
همونطور که میدونید بارم بندی و اهمیت دورس نیمسال دوم دوازدهم در امتحانات نهایی بیشتره پس بهتره که ابتدا دروس نیمسال دوم خونده بشه.
اگه میخوای از بارم بندی دروس مختلف اطلاع پیدا کنی روی لینک زیر کلیک کن.
9. اهمیت خواب کافی و تغذیه مناسب
اگر شما بتونید به خوبی روی خواب خودتون تمرکز کنید، غذای سالم صرف کنید و ورزش مناسب داشته باشید، انرژی لازم رو برای درس خوندن به دست خواهید آورد. شک نکنید یک ساعت زودتر به رختخواب رفتن، توانایی درس خوندن و استفاده از زمان بهتر را در شما افزایش خواهد داد. البته اگر غذای سالم در طول روز استفاده کنید، دیگه تنبل و کسل نمیشید و تمام طول روز را در خستگی و کسالت و خواب آلودگی سپری نخواهید کرد.
10. حل نمونه سوالات نهایی سال های قبل
نمره 20 گرفتن در امتحانات نهایی به چند تا شرط وابسته هست:
شرط اول: کتاب درسی کامل خونده بشه. تمام تمرینات، کار در کلاس و فعالیت های کتاب حل شوند.
شرط دوم: یاد بگیرید دقیق به شیوه نهایی بنویسید و ریز بارم سوالات رو بلد باشین. باید یاد بگیرید برای هر تیپ سوال باید چه مواردی رو بنویسید.
شرط سوم: سوالات سه سال اخیر نهایی حل شوند(در طول سال خوانده شوند نه صرفا قبل امتحان). شرط دوم رو هنگام حل سوالات سال گذشته تکمیل کنید و یاد بگیرید چطور بنویسید.
در آخر برنامه امتحانات نهایی 1402 رو براتون قرار میدیم که از همین امروز برنامه ریزی برای مطالعه رو شروع کنید و به شب امتحان موکول نکنید….