تکنیک های مدیریت زمان در آزمون
تکنیک های مدیریت زمان در آزمون
مدیریت زمان یکی از مهارت های لازم برای موفقیت در کنکور سراسری است.
از اونجایی که زمان در کنکور سراسری از اهمیت ویژه ای برخورداره ، پس لازمه تا همه داوطلبا توجه خاصی به زمان داشته باشن.
بارعایت تکنیک های ضربدر منها، زمان های نقصانی، استراتژی بازگشت و … به راحتی میشه بهترین استفاده را از زمان آزمون کرد و بهتبع اون نتیجه خوبی هم در آزمون گرفت.
مدیریت زمان مجموعه ای از مهارت هاست که داوطلبها را در استفاده درست از زمانی که دارن، کمک می کنه.
یکی از مهم ترین کارهایی که سرجلسه آزمون لازمه تا همه داوطلبا بهش توجه کنن، زمان آزمون است.
برای تسلط کامل روی زمان ، لازمه تا داوطلب ها تو طول سال تحصیلی مخصوصا آزمون های جامع توجه خاصی به مدیریت زمان دراین آزمونا داشته باشن. یعنی سعی کنن اصول مدیریت زمان را رعایت کنن تا بتونن سرجلسه کنکور به خوبی زمان آزمون را تحت کنترل داشته باشن.
موفقیت در کنکور فقط با مطالعه و تست زنی امکان پذیر نیست.
هر ساله داوطلبای زیادی را می بینیم، با وجود این که سطح علمی بالایی دارن اما به علت کمبود زمان سر جلسه آزمون، فرصت نکردن تابه همه سوال ها جواب بدن.
به خاطر اهمیت زمان و روش های مدیریت زمان سرجلسه آزمون، در این مقاله تکنیک های لازم برای مدیریت بهتر آزمون را آوردیم
5 تکنیک لازم برای مدیریت زمان سر جلسه آزمون :
یکی از مهم ترین نکاتی که زمان برگزاری کنکور نباید ازش غافل شد، داشتن محدودیت زمانی است. در دفترچه سوال های کنکور،زمان مشخصی برای جواب دادن به سوال های هر درس مشخص شده و باید بتونین در زمان مشخص شده به سوالات هر درس جواب بدین. با تسلط روی اصول لازم برای مدیریت بهتر زمان، قبل از برگزاری آزمون برای تایمتون برنامه ریزی کرده و می دونین در هر بازهزمانی چه کارهایی قرار انجام بدین.
تکنیک ضربدر منها
با استفاده از این تکنیک، سوال های کنکور را به سه دسته سوال تقسیم می کنین:
- دسته اول: سوال های ساده، این دسته از سوال ها را چنان که مطالعه کردین به جواب می رسین و بعد از رسیدن به جواب، گزینه درست را وارد پاسخنامه می کنین.
- دسته دوم: سوال های شک دار و سوال های زمان بر، ممکنه با وقت گذاشتن روی این سوال ها موفق به جواب دادن بشین و چون حل این سوالات زمان بره پس بهتره کنارشون علامت ضربدر بزنین تا سر فرصت برگشته و با خیال راحت حلشون کنین.
- دسته سوم: سوال های سخت، ممکنه با خوندن صورت سوال ببینین که این سوال را بلد نیستین پس بهتره کنارش منها گذاشته و زمانیبرای فکر کردن نزارین.
اگه اول شروع کنین به حل تست های ساده، روحیتون بالا رفته و به راحتی می تونین به سوال های سخت تر هم جواب بدین.
استراتژی بازگشت
با استفاده از تکنیک استراتژی بازگشت برای زمان های اضافیتون برنامه دارین ، یعنی دقیقا می دونین، زمانی را که با استفاده از تکنیک زمان های نقصانی ذخیره کردین، برای چه کاری می خواین مثلا برای مرور تست ها، سوال های نزده و يا سوال های زمان بر می خواین استفاده کنین.
نگران نباش !!!!
با ما همراه باش که در ادامه تکنیک زمان های نقصانی رو بصورت کامل توضیح دادیم
تکنیک حداقل سوال
کسب یک درصد متعادل در همه درس ها، می تونه از مهم ترین عوامل موثر در افزایش نمره تراز و رتبه داوطلبا باشه. سعی کنین برای هردرس فقط به اندازه زمان به دست آورده از تکنیک زمان های نقصانی وقت بزارین. بهتره در هر درسی حداقل توانایی های خودتون را درنظر بگیرین و کم ترین درصد را برای خودتون پیش بینی کنین. همیشه توجه کنین اگه شما نتونستین در درسی به 100 درصد سوال هاجواب بدین، پس بقیه داوطلبا هم نتونستن. این استراتژی بهتون کمک می کنه تا با آرامش و تسلط بیشتری به سوال ها جواب بدین.
تکنیک زمان های نقصانی
تکنیک زمان های نقصانی بهتون کمک می کنه تا با رعایت نکات ساده بتونین تمام سوال هایی که جواب دادین را یک بار دیگه مرور کنین. در این روش یک مقدار از وقت هر درس را نگه داشته تا بعد از اتمام سوال های اون دفترچه، زمان اضافی برای مرور داشته باشین و درصورت اضافه اومدن زمانتون سراغ سوال های بی جوابتون هم برین.
تکنیک وقفه در آزمون
خستگی در آزمون کاملا طبیعیه و برای تمام داوطلبا اتفاق میفته اما زمان بروز این خستگی در افراد با هم متفاوته.
اگه برای بر طرف کردن این خستگی فعالیتی انجام نشه، می تونه در نتیجه کنکور داوطلبا تاثیر بدی بزاره. پس بهتره برای بر طرف کردن این خستگیا قدامات زیر انجام بشه:
به صندلیتون تکیه داده و سعی کنین به صورت عمودی بشینین تا فشاری به ستون فقراتتون وارد نشه این کار باعث بر طرف شدنخستگیتون میشه.
سعی کنین برای چند دقیقه کوتاه دست از آزمون بردارین و توجهی به سوال ها نکنین. چشماتون را بسته و چندین نفس عمیقبکشین این کار کمک می کنه تا اکسیژن بیشتری به مغزتون برسه و هوای بیشتری وارد ریتون بشه.
سعی کنین مواد قندی مثل خرما به همراه یک لیوان آب برای افزایش میزان گلوکز تو مغزتون بخورین.
اگه همچنان خستگی در بدن و ذهنتون بود حتما سرجاتون چندین حرکت کششی انجام بدین تا سرعت جریان خون در بدنتون بیشتر بشه.