معرفی رشته دندانپزشکی
دندانپزشکی
معرفی
رشته دندانپزشكي هدفش از تربيت دانشجو پيشگيري و درمان بيماريهاي دهان و دندان و تامين بهداشتي عمومي دهان و دندان است. علاوه بر اين رشته، دو رشته ديگر نيز وجود دارد كه ارتباط نزديكي با اين رشتهها دارند: پرستاري دندانپزشكي و پروتزهاي دنداني . پرستاري دندانپزشكي در مقطع كارداني ارائه ميشود و فقط خانمها در آن پذيرفته ميشوند. دانشجويان در اين رشته در طول دوره تحصيل با اصول و كليات مربوط به دندانپزشكي آشنا شده ، در پايان دوره تحصيل مي توانند به عنوان دستيار در مطب هاي دندانپزشكي مشغول كار شوند. پروتزهاي دنداني نيز در مقطع كارداني ارائه ميشود. رشته دندانپزشکی، از 6 سال تحصیلی با عنوان دکتری پیوسته تشکیل شده است که در مجموع، دانشجویان در طی این 6 سال باید 217 واحد درسی را بگذرانند. این رشته در دانشگاههای دولتی، پردیس خودگردان و آزاد اسلامی ارائه میشود. گفتیم که رشته دندانپزشکی عمومی جمعأ شش سال تحصیلی است؛ اما این شش سال خود به سه دو سال تقسیم میشود:
- دو سال دوره علوم پایه
- دو سال دوره پری کلینیک
- دو سال دوره انترنی یا کلینیک
بهترین دانشگاه های ایران
بر اساس نظام رتبه بندی سایماگو در سال ۲۰۲۱ رتبهبندی دانشکده های دندانپزشکی ایران به ترتیب زیر است:
۱- شهید بهشتی
۲- تهران
۳- تبریز
۴- شیراز
۵-مشهد
۶- اصفهان
۷- همدان
8- ارتش
9- بابل
10- زاهدان
حداقل رتبه قبولی
رتبه مورد نیاز برای دندانپزشکی، رتبهای در حدود زیر 1500 منطقه است؛ اما با بررسی کارنامهها متوجه شدم رتبه برای دندانپزشکی در دانشگاههای تاپ مثل، رتبه لازم برای دندانپزشکی دانشگاه ایران یا رتبه لازم برای دندانپزشکی دانشگاه تهران، رتبهای در حدود زیر هزار است.
هر چند در لابلای کارنامههای منطقه دو، آخرین قبولی دندانپزشکی با رتبه 2000 نیز دیده میشد؛ اما اگر از من بپرسید برای دندانپزشکی چه رتبهای لازم است، در جواب خواهم گفت رتبه هزار و حتی زیر هزار! چرا که معتقدم در این کشور قوانین همیشه یکسان نیست و ما آدمها ناخودآگاه میل به تنبلی داریم؛ بنابراین توصیه میکنم اگر واقعأ عاشق دندان هستید، برای زیر هزار و نهایت تا هزار تلاش کنید.
بازار کار
امروزه بيماريهاي مربوط به دهان و دندان يکي از بيماريهاي شايع در جامعه است. به همين دليل زمينۀ کاري دندانپزشکان، گسترش فراواني يافته است. نياز روز افزون جامعه به اين رشته باعث شده که هر روز توجه بيشتري به اين رشته و ايجاد زمينه کاري مناسب براي آن انجام پذيرد. فارغالتحصيلان اين رشته علاوه بر کار در بخش دولتي مثل بيمارستانها، درمانگاهها و مراکز بهداشتي و درماني ميتوانند پس از انجام خدمات قانوني به کار در بخش خصوصي نيز مشغول شوند، به عبارتي ميتوانند در کلينيکها و يا مطبهاي شخصي فعاليت کنند.