معرفی رشته مهندسی صنایع
مهندسی صنایع
معرفی رشته
مهندسی صنایع عنوانی برای بیان رویکردی در علم مدیریت سازمان ها و صنایع می باشد.
عنوان معادل درست انگلیسی آن عبارت مهندسی صنعتی است که توسط – فردریک تیلور – بانی علم مدیریت به کار برده شد. در عمل مهندس صنایع سعی بر ان دارد که با بهرهگیری از علوم مهندسی و مدیریت میزان بهرهوری سیستم را افزایش دهد.
مهندسان صنايع بيشتر درگير افزايش بهره وري در مديريت منابع انساني، روشها و تكنولوژي هستند و حال آنكه ساير رشته هايمهندسي بيشتر درگير ماهيت فني فرايندها و فراورده ها ميباشند. در واقع مهندسي صنايع تنها رشته مهندسي است كه عامل انسان يكي از مولفه هاي اصلي سيستم هاي مورد مطالعه آن را تشكيل ميدهد. در نتيجه مهندسان صنايع در تيم هاي ميان رشتهاي براي امور برنامه ريزي، نصب و كنترل و بهبود فعاليت هاي موسسات به خدمت گرفته ميشوند.
اين فعاليت ها ممكن است فعاليت هاي توليد، نوآوري درمحصولات، ارائه خدمات، حمل و نقل و جريان اطلاعات سازماني را شامل شود. با توجه به مطالب فوق، مهندسان صنايع بستر لازم براي تعامل تخصص هاي مختلف و كار گروهي را به بهترين وجه ايجاد نموده و در نتيجه امور طرح، برنامه ريزي، اجرا و نظارت بر عملكرد نظام هاي توليدي خدماتي بشكل منسجم تر انجام مي شود و در نهايت انسجام امور به بهبود مستمر در جهت سهولت كارها، راحتي كاركنان، كاهش هزينه ها، ارتقا كيفيت و جلب رضايت مشتريان منجر ميشود.
بازار کار
به دلیل گستردگی حوزه کاری مهندسی صنایع، امکان کار در همه مراکز و کارخانجات صنعتی، تولیدی و خدماتی برای مهندسان صنایع وجود دارد. به عبارتی مهندسی صنایع در حرفهها و مشاغلی مانند بانکداری، خدمات مشاورهای، صنعت بیمه، شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانی، بیمارستان ها، کارخانجات، کشت و صنعت، خدمات شهری، استادیوم های ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامهریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهرهوری دارد، کاربرد دارد. به علت شباهت زیاد این شغل با مدیریت صنعتی، بسیاری از مهندسان صنایع درحوزه های مدیریتی فعالیت می کنند.
دانشگاه های پذیرنده:
دانشگاه الزهرا
دانشگاه تبریز
دانشگاه تهران
دانشگاه خوارزمی تهران
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه خواجه نصیر
دانشگاه شریف
دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشگاه فردوسی
حداقل رتبه قبولی رشته مهندسی صنایع در دانشگاه سراسری حدود 4500 میباشد.