راهنمای انتخاب رشته هنرستان
افرادی که از رشته های فنی و حرفه ای، کار و دانش و هنرستان فارغ التحصیل شدهاند، لازم است همه چیز درباره کنکور فنی حرفهای را بدانند. در صورتی که داوطلبان پس از فارغ التحصیلی تمایل به ادامه تحصیل داشتند، می توانند با شرکت در کنکور کاردانی فنی و حرفهای، وارد دانشگاه شوند و در مقاطع بالاتر تحصیلات خود را ادامه دهند. داوطلبان برای شرکت در کنکور فنی و حرفه ای، لازم است شرایط اولیه ثبت نام را دارا باشند تا بتوانند در یکی از رشنههای ارائه شده، ثبت نام کرده و در صورت قبولی وارد دانشگاه شوند. در کنکور فنی و حرفهای، داوطلبان به منظور پذیرش در مقاطع کاردانی پیوسته یا ناپیوسته با یکدیگر به رقابت میپردازند.
اگر شما نیز قصد شرکت در کنکور فنی و حرفهای و ادامه تحصیل در رشته های فنی و حرفهای را دارید، همه چیز را درباره دروس کنکور فنی و حرفه ای هستید، در ادامه مبحث ما را همراهی نمایید تا به ذکر جزئیاتی از آن بپردازیم.
به منظور توصیف همه چیز درباره کنکور فنی و حرفه ای، لازم است ابتدا درباره دروس و رشته های کنکور فنی و حرفه ایی به طور کلی شرح دهیم. افرادی که از رشته های فنی و حرفهای یا هنرستان فارغ التحصیل شدهاند، می توانند با شرکت در کنکور فنی و حرفهای، تحصیلات خود را در دانشگاه ادامه دهند.
داوطلبانی که در کنکور فنی و حرفه ای شرکت میکنند، به منظور پذیرش در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته با یکدیگر به رقابت میپردازند. آنها برای قبولی در رشته های فنی در دانشگاه های سراسری از جمله دانشکدههای فنی و حرفهای تلاش می کنند.
البته لازم به ذکر است که کنکور فنی و حرفه ای با کنکورهای سراسری تفاوت دارد. نحوه ثبت نام و زمانبندی آزمون ها نیز در این کنکورها با هم متفاوت است. حال به منظور آشنایی داوطلبان با نحوه ثبت نام در کنکور فنی و حرفهای و دروس و رشته های کنکور فنی در ادامه توضیحاتی ارائه شده است.
نحوه ثبت نام کنکور فنی
برای دانستن درباره کنکور فنی و حرفه ای از نحوه ثبت نام این آزمون شروع میکنیم. ثبت نام در کنکور رشته های فنی و حرفه ای در سال دو بار انجام میشود. برای پذیرش نیمسال اول در مهر ماه و نیمسال دوم در بهمن ماه برای رشته های بدون کنکور فنی و حرفهای ثبت نام انجام میگردد.
ثبت نام کنکور فنی و حرفهای توسط سازمان سنجش انجام میشود که گاها اصلاحات و تغییراتی در آن به وجود میآید. طی آخرین تغییراتی که در آن صورت گرفته است، ۳۱ رشته محل در مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته میتوانند بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی وارد رشته های فنی و حرفه ای دانشگاه ها شوند.
فارغ التحصیلان رشته های فنی حرفه ای و کار و دانش که علاقه مند به ادامه تحصیل در دانشگاه هستند، می توانند در بعضی از رشته ها به صورت بدون آزمون کار و دانش و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی وارد دانشگاه شوند. هر داوطلبی جهت انتخاب رشته و چینش درست رشته ها باید قبل از ثبت نام لیست رشته های ارائه شده سال ۱۴۰۲ را به دقت بررسی نماید و کد رشته محل های مورد علاقه خود را انتخاب نموده و به ترتیب اولویت مرتب نماید.
ملاک پذیرش دانشجو در تمامی رشته های بدون کنکور دوره های ﻛﺎردانی ﻧﻈﺎم ﺟﺪﻳﺪ داﻧﺸﮕﺎه فنی و حرفه ای و دانشگاه ﻏﻴﺮاﻧﺘﻔﺎعی، ﻣﻌﺪل ﻛﻞ دﻳﭙﻠﻢ است. متقاضیان ثبت نام کاردانی فنی و حرفه ای همزمان با فعال شدن لینک ثبت نام می توانند دفترچه بدون آزمون فنی و حرفه ای را با مراجعه به سایت سنجش به آدرس sanjesh.org دریافت نمایند.
در این دفترچه علاوه بر شرایط، سهمیه، مراحل ثبت نام و انتخاب رشته، لیست رشته های بدون آزمون کاردانی فنی و حرفه ای 1402 نیز آمده است. با توجه به اهمیت این انتخاب رشته تصمیم گرفتیم لیست رشته های بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای ۱۴۰۲ را در اختیارتان قرار دهیم.
رشته های بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای ۱۴۰۲
داوطلبان دارای مدرک دیپلم فنی حرفه ای نظام جدید یا کار و دانش و یا دیپلم فنی حرفه ای چهار ساله نظام قدیم مجاز به ثبت نام کنکور کاردانی فنی حرفه ایی 1402 و پذیرش بدون کنکور کاردانی پیوسته و ناپیوسته ۱۴۰۲ هستند اما دارندگان دیپلم نظام جدید و یا مدرک پیش دانشگاهی رشته های نظری صرفا اجازه ثبت نام و انتخاب رشته های بدون آزمون کاردانی ناپیوسته را خواهند داشت.
بنابراین متقاضیان با توجه به کد رایانه ای دیپلم خود می توانند حداکثر 50 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود وارد نمایند. در لیست رشته های ارائه شده دفترچه ثبت نام کنکور کاردانی سال 1402 در ستون اول کد رشته، در دو ستون بعدی جنسیت مورد پذیرش، در ستون دیگر دیپلم مورد پذیرش فنی حرفه ای با درج کد رایانه ای مجازی برای داوطلبان نظام قدیم و کد رایانه ای دیپلم برای داوطلبان نظام جدید درج شده است.
لیست رشته های بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای
الکترونیک
صنایع شیمیایی
طراحی و دوخت
هتلداری و گردشگری
ساخت و تولید
صنایع نساجی
گرافیک حمل و نقل
صنایع فلزی
متالورژی
هنرهای تجسمی – نقاشی
مکاترونیک
تاسیسات مکانیکی
سرامیک امور دامی
پویانمایی
صنایع چوب و مبلمان
معدن
امور زراعی و باغی
معماری داخلی
چاپ
علوم دریایی
ماشین های کشاورزی
صنایع دستی
عمران
امور اداری
صنایع غذایی
انرژی تجدید پذیر خورشیدی
معماری
تربیت کودک ومدیریت خانواده
موسیقی
لیست رشته های با کنکور فنی حرفه ای
همچنین ۵ رشته محل نیز برای ورود به دانشگاه باید آزمون کنکور فنی و حرفهای را با موفقیت پشت سر بگذارند. رشته های فنی و حرفه ای که برای ورود به دانشگاه لازم است کنکور بدهند:
کامپیوتر
الکتروتکنیک
حسابداری
تربیت بدنی
مکانیک خودرو
از آنجا که این رشته های کنکور فنی و حرفه ای بسیار پرطرفدار هستند و ظرفیت آنها نسبتا محدود است، برای پذیرش باید آزمون داد. به جز این ۵ رشته که به آن اشاره کردیم، پذیرش سایر رشتهها بدون آزمون صورت میگیرد. مجری پذیرش کنکور کاردانی فنی و حرفهای، ناظر فرایند ثبت نام و برگزار کننده آزمون، سازمان سنجش است.
نحوه برگزاری کنکور فنی حرفهای
لازم به ذکر است که نحوه پذیرش دانشجویان در رشته های بدون آزمون و با آزمون در کنکور فنی و حرفه ای با یکدیگر متفاوت است که در ادامه به توصیف آن میپردازیم. همچنین دروس و منابع رشته های مختلف کنکور فنی و حرفه ای نیز باتوجه به زمینه تحصیلی بسیار متفاوت خواهد بود.
گزینش رشتههای بدون آزمون فنی
داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در یکی از رشته های بدون آزمون کنکور فنی و حرفه ای را دارند ، برای ورود به مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته فنی و حرفهای نیازی به آزمون ندارند، می توانند در این قسمت ثبت نام کنند. آنها بدون هیچگونه آزمونی و صرفا براساس سوابق تحصیلی و معدل دیپلم قادر به ادامه تحصیل در دانشگاه هستند.
گزینش رشتههای با آزمون فنی حرفه ای
داوطلبانی که مایل هستند در یکی از رشته های کامپیوتر، الکتروتکنیک، حسابداری، تربیت بدنی و مکانیک خودرو کنکور فنی و حرفهای ادامه تحصیل بدهند، لازم است در زمان تعیین شده، در جلسه کنکور رشته های کاردانی فنی و حرفهای شرکت نمایند و پس از اعلام نتایج، بر اساس رتبه خود به انتخاب رشته بپردازند.
اهمیت مشاوره تخصصی کنکور فنی و حرفه ای
نقش مشاوره تخصصی برای موفقیت در کنکور فنی و حرفه ای را نمیتوان نادیده گرفت. متقاضیان برای ورود به دانشگاه از طریق آزمون لازم است رتبه بالایی کسب کنند. همچنین در پذیرش بدون آزمون نیز لازم است فرد دارای معدل بالایی باشد تا امکان قبولی او بیشتر شود.
نقش مشاوره تخصصی در هنگام ثبت نام و انتخاب رشته های کنکور فنی و حرفهای میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. مشاور به داوطلب کمک میکند نسبت به رشته تحصیلی و بازار کار آن شناخت کافی پیدا کند. علاوهبراین میزان اعتبار دانشگاه و مدرک دریافتی و برآورد هزینههای تحصیلی با راهنمایی مشاور امکانپذیر است. همچنین به دلیل تعداد محدود دانشگاههای فنی، پذیرش دانشجویان نیز کم است. به این ترتیب حجم بالای متقاضیان در این رشتهها باعث شده که رقابت جدی میان شرکتکنندگان صورت بگیرد. در این شرایط لازم است متقاضیان به دنبال برنامهریزی اصولی و صحیح برای مطالعه باشند تا نتیجه خوبی بگیرند.
بنابراین نقش مشاوره در کمک به داوطلبان برای انتخاب منابع درست و زمانبندی دقیق برای مطالعه، بسیار راهگشاست. داوطلبان از طریق مشورت با مشاور میتوانند برنامهریزی درستی داشته باشند و شانس قبولی خود را در کنکور کاردانی فنی و حرفهای بالا ببرند.
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره در زمینه انتخاب رشته سراسری 1402 با کارشناسان مرکز مشاوره آلفا تماس حاصل نمایید. 09142365146