۰ سبد خرید

بهترین روش مطالعه دروس عمومی برای امتحان نهایی

بهترین روش مطالعه دروس عمومی برای امتحان نهایی ؟ طول سال بخونیم یا بمونه شب امتحانی...
بهترین روش مطالعه دروس عمومی برای امتحان نهایی مشاوران آلفا

بهترین روش مطالعه دروس عمومی برای امتحان نهایی

 

روش مطالعه امتحان نهایی، با توجه به تاثیر 50 درصدی معدل توی کنکور 1403 جزو بایدها، برای رتبه برتر شدنه. در سال‌های گذشته، امتحانات نهایی برای دانش‌آموزان کنکوری، مسئله و چالش مهمی نبود؛ در نتیجه روش مطالعه برای امتحانات نهایی نیز آنچنان مورد توجه واقع نشده بود. اما در سال‌های اخیر این امتحانات اهمیت ویژ‌ه‌ای پیدا کرده‌اند و دانش‌آموزان به دنبال تکنیک های مطالعه برای موفقیت در امتحانات نهایی هستند. نمرات این بخش می‌تونه تاثیر بی‌نظیری توی رتبه کنکور شما داشته باشه و مسیر کنکور رو به کلی تغییر بده. فاکتورهای مهمی برای به‌دست آوردن نمره 20 وجود داره که مهم‌ترین اونها روش مطالعه اصولی و صحیح هستش. اگه هنوز روش مطالعه برای امتحان رو نمی‌دونید یا نگران درست نبودن روش خود هستید حتما ادامه مقاله رو دنبال کنید.

خانم اجازه؟

چرا باید برای 20 گرفتن، روش مطالعه امتحان نهایی رو بدونم؟

سوالات امتحانات نهایی روند مفهومی شدن رو در پی گرفتن و سبک جدیدی از سوالات رو به وجود آوردن. برای موفقیت توی امتحانات نهایی نمی‌تونید مانند سال‌های گذشته تحصیلی خود یا حتی امتحانات نهایی پایه نهم،  از روش‌های مطالعه ناکارآمد و قدیمی استفاده کنید. اگه می‌خواید به سرنوشت اکثر کنکوری‌های سال گذشته دچار نشید باید از یک سری روش‌ها و متدهای خاص و متفاوت استفاده کنید. در ادامه مقاله، مطالب پایه‌ای و بیسیک برای روش مطالعه امتحانات نهایی رو خواهید خوند. اما اگه به دنبال روش مطالعه درس خاصی هستید، باز هم نگران نباشید راه‌حل همه چیز همیشه اینجاست.

خانم من یه سوال دارم

مسیرِ روش مطالعه برای امتحانات نهایی، چگونه هست؟

آلفایی ها عجله نکنید! همه ی مسائل توی این مقاله روشن میشن. در ادامه، تمامی قدم‌ها برای گرفتن نمره 20 رو بررسی خواهیم کرد. قلم و کاغذ بردارید و سیر تا پیاز همه چیز رو یادداشت کنید. البته به یاد داشته باشید که صرفا به یادداشت کردن ختم نشه بلکه باید به بهترین روش عمل کنید و به کار ببندید.

🔅اولین قدم برای روش مطالعه امتحان نهایی اینه که مفهومی درس بخونید!

شاید زیاد جمله” برای کنکور و نهایی باید مفهومی درس بخونید” رو شنیده باشید. اما چرا کسی تا به الان چیزی درباره اینکه چطور مفهومی درس بخونیم نگفته ؟ مفهومی درس خوندن دقیقا یعنی چی؟ مفهومی خوندن دروس یعنی عمیق خوندن! به‌طوریکه درس رو کاملا متوجه بشید و صرفا حفظ نکنید.

در مفهومی درس خوندن برخلاف روش حفظی، اینکه ترتیب هر جمله از کتاب چطور است مهم نیست، بلکه ما به دنبال مفهوم کلی آن درس هستیم. مفهومی درس خواندن به شما قدرت تحلیل و آنالیز درس را می‌دهد که این روند با تست زنی بسیار تثبیت می‌شود؛ برای مثال در تست‌ها و سوالات هر چقدر شکل و نحوه سوالات تغییر کند، باز هم می‌توانید پاسخ دهید و سردرگم نشوید. در حقیقت می‌توانید مطالبی که آموخته‌اید را در حل سوالات به کار ببندید و مهارت و توانایی حل مسئله را به دست آورید.

همچنین در کنکور 30 الی 40 درصد سوالات را برای اولین بار خواهید دید در نتیجه درس خواندن مفهومی، بهترین انتخاب برای پشت سر گذاشتن چنین سوالاتی است. توجه داشته باشید که مفهومی خواندن باید بیس مطالعه شما هم برای نهایی و هم برای کنکور باشد؛ و سپس روش‌های خاص مطالعه هر درس به آن اضافه شود.

🔅دومین قدم برای روش مطالعه امتحان نهایی؛ انتخاب درست منبع درسی

اگر اجازه بدهید دوباره همان جمله همیشگی را تکرار کنیم که ” اولین و بهترین مرجع برای امتحانات نهایی، کتاب درسی است”. کتاب درسی اصلی‌ترین منبع شماست که باید صفر تا صد آن را یاد بگیرید. شاید فکر کنید که کتاب درسی آسان است یا مطالب را به خوبی توضیح نداده‌ است؛ اما تا تسلط کافی را بر متن کتاب و تمرینات آن نداشته باشید نمی‌توانید از پس امتحانات نهایی بر بیایید. سعی کنید متن کتاب درسی را به خوبی آنالیز کنید و از روش‌هایی مثل حاشیه‌نویسی غافل نشوید. همچنین تمامی تمرینات کتاب را حل و بررسی کنید. بیشتر سوالات امتحانات نهایی از تمرینات کتاب سرچشمه می‌گیرند.

🔅سومین قدم برای روش مطالعه امتحان نهایی؛ بررسی سوالات سال‌های گذشته

اگر می‌خواهید دید درستی نسبت به روش مطالعه برای امتحانات نهایی هر درس پیدا کنید، سوالات سال‌های گذشته را بررسی کنید. البته نحوه استفاده از این سوالات به دو صورت است:

  1. می‌تونید برای هر کتاب، همزمان با مطالعه و پیشروی‌تان در طی سال، سوالات را به صورت درس به درس حل و بررسی کنید.
  2. می‌توانید بعد از پایان مطالعه کل دروس کتاب، در ماه‌های نزدیک به امتحان، سوالات را به صورت کلی حل و بررسی کنید.

سعی کنید سوالات نهایی، علی الخصوص سوالات سال 1402 را در هر سه نوبت به طور دقیق بررسی کنید و مباحث پر تکرار و نکات مهم را در کتاب درسی یادداشت کنید. شاید عجیب به‌نظر برسد اما مهم‌ترین قسمت سوالات امتحانات نهایی سال‌های گذشته، بخش پاسخنامه آن است.
در قسمت پاسخنامه مشاهده خواهید کرد که کلیدواژه‌های مهم برای پاسخ به هر سوال، مشخص شده است. شما نیز حتما این کلمات را در کتاب درسی خود مشخص کنید تا در زمان مطالعه یا مرور بدانید که تاکید مصحح بر چه کلماتی است و بهتر به خاطر بسپارید.

نکات تکمیلی و تکنیک های مطالعه برای امتحان نهایی

در ادامه به نکات تکمیلی و ابهامات همیشگی کنکوری در رابطه با امتحانات نهایی می‌پردازیم. کوچک‌ترین چیزی که بعد از مطالعه این مقاله به همراه خواهید برد، نمره 20 است!

چطور برای دروس نهایی برنامه‌ریزی کنم؟

اول از همه باید زمان را به صورت عادلانه و منطقی بین پارت‌های مطالعاتی خود تقسیم کنید. شما باید دروس کنکوری و نهایی را به موازات هم پیش ببرید؛ البته این پیشروی در بعضی بازه‌های زمانی متفاوت است. از دروس عمومی غافل نشوید و مطالعه آن‌هارا برای بعد از عید نگذارید؛ البته با توجه به حجم زیاد این دروس می‌توانید برای پیشروی بهتر از روتین‌های شبانه نیز کمک بگیرید. حتما در طی سال تحصیلی، کتاب‌ درسی خود را با کارهایی مانند حاشیه نویسی، نوشتن نکات مهم و… به یک منبع بسیار عالی برای امتحانات نهایی تبدیل کنید. البته برنامه‌ریزی برای امتحان صرفا به این موارد خلاصه نمی‌شود و استراتژی خاص خود را دارد.

هشدار مجدد! اگر شما نیز مانند اکثر دانش آموزان، مطالعه امتحانات نهایی را به اواسط اردیبهشت یا خرداد موکول کرده اید، کاملا در اشتباهید!

از کدوم منابع کمک آموزشی استفاده کنم؟

منابع کمک آموزشی زیادی برای آمادگی در امتحانات نهایی وجود دارد که هر کدام سبک خاص خودش را دنبال می‌کند.این منابع به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. منابع شب امتحانی؛ معمولا درسنامه‌های کوتاه و مختصری دارند و نکات هر مبحث را به صورت خلاصه توضیح داده‌اند. استفاده این دسته از کتا‌ب‌ها برای زمانی است که دانش آموز قصد دارد تمامی نکات را در چند ساعت مرور و مطالعه کند. کتاب‌هایی مانند شب امتحان خیلی سبز و امتحانت مهروماه از این دسته هستند.
  2. منابعی که مطالعه آن‌ها مدت زمان طولانی‌تری می‌طلبد و باید در طی سال تحصیلی مطالعه شود. منابع در طول سال، معمولا دارای درسنامه‌های طولانی و مفصلی هستند؛ همچنین نکات زیاد و متنوعی را در بر دارند. برای مطالعه این نوع کتاب‌ها به مدت زمان طولانی نیاز دارید در نتیجه به هیچ عنوان آن‌هارا در زمان نزدیک به امتحانات نهایی خریداری نکنید. کتاب‌های ماجرا های من و درسام، فرمول 20 گاج و غول امتحان مبتکران از این دسته هستند.

نکته مهم! منابع شب امتحانی برای دانش آموزانی که تسلط و مطالعه کافی بر کتاب درسی را ندارند، مناسب نیست.

از فیلم آموزشی استفاده کنم یا نه؟

در قدم اول، بهتر است برای یادگیری هر درس از کتاب درسی و سپس منبع کمک آموزشی کمک بگیرید. معمولا با مطالعه می‌توانید مشکل خود را حل کنید؛ اما اگر همچنان بعد از این مراحل، در آن درس مشکل داشتید، می‌توانید به سراغ فیلم‌های آموزشی بروید. البته حتما فاکتور زمان را هم در نظر بگیرید.
سعی کنید حتما استادی را انتخاب کنید که با روش تدریسش ارتباط بگیرید، نه صرفا استادی که معروف است و یا همه معرفی می‌کنند.

آیا روش مطالعه‌های خاصی برای امتحانات نهایی وجود دارد؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، پایه و بیس روش مطالعه امتحان نهایی باید روش مفهومی باشد. روش مطالعه مفهومی دقیقا مصداق همان یک تیر و دونشان است. چرا؟ چون با این روش می‌توانید هم برای امتحان و هم برای کنکور آماده شوید. در ادامه، به چند روش مطالعه دیگر، برای کامل و بی‌نقص شدن روش مفهومی می‌پردازیم.

روش مطالعه “PQRST”

یکی از معروف‌ترین روش‌های مطالعه‌، روش “PQRST” یا “پس خبا” دکتر هیلگارد است. این روش مطالعه شامل 5 رکن مهم یعنی : پیش‌خوانی، سوال کردن، خواندن، به‌ خود پس دادن و در نهایت آزمون است. در مرحله اول باید درس را پیش‌خوانی کنید و یک مرور اجمالی بر روی درس داشته باشید. این کار باعث می‌شود تا یک چکیده کلی از درس به دست بیاورید. در مرحله دوم عناوین اصلی درس را به سوال تبدیل کنید. در این بخش متوجه می‌شوید که مطالب عمده‌ای که باید از این مبحث بیاموزید چیست. در مرحله سوم باید مطالب را بادقت بخوانید و تلاش کنید که پاسخ سوال‌های مرحله قبل را بدهید. در مرحله چهارم جواب سوالات را بازگو کنید و به اصطلاح به خودتان پس بدهید. در مرحله آخر پس از اتمام مبحث باید از خود آزمون بگیرید و آموخته‌های خود را بسنجید.

استفاده از نقشه ذهنی یا “Mind Map”

نقشه ذهنی، یک روش بسیار کاربردی برای یادگیری عمیق و مفهومی است. در این روش، تمام اطلاعات طبقه‌بندی می‌شوند و به صورت منظم در ذهن شما قرار می‌گیرند. در حقیقت می‌توان گفت نقشه ذهنی یک خلاصه‌نویسی بصری است که بسیار هوشمندانه تر و اثرگذار تر از روش‌های خلاصه نویسی قدیمی است. با این روش به خاطر سپردن و دسته بندی اطلاعات بسیار راحت‌تر است. در ابتدا شاید فکر کنید این روش زمان زیادی را می‌گیرد اما در حقیقت استفاده از آن، باعث جلوگیری از هدر رفتن وقت در تایم های مرور و جمع‌بندی است.

استفاده از جعبه لایتنر

روش جعبه لایتنر از جمله روش‌هایی است که باعث می‌شود اطلاعات از حافظه کوتاه‌مدت به حافظه بلند مدت انتقال پیدا کند. این جعبه براساس روند طبیعی فراموش در انسان ساخته شده و پادزهر مناسبی برای مقابله با فراموشی است. استفاده از این جعبه بیشتر برای یادگیری واژگان است اما می‌تواند برای سایر دروس نیز به کار رود.

فرجه‌های امتحانات  چطور باید سپری بشه؟

در دوره فرجه امتحانات، یعنی اواخر اردیبهشت و خرداد ماه 1403 شما وقت مطالعه برای امتحانات نهایی را ندارید؛ زیرا در این مدت زمان کم نمی‌توانید تمام دروس را جمع‌بندی کنید و در نهایت نمره خوبی بگیرید. همانطور که گفتیم مطالعه برای امتحانات نهایی را  باید از ماه‌های قبل آغاز کنید. دوره فرجه‌های امتحانات نهایی صرفا برای مرور، جمع‌بندی و حل نمونه سوال است؛ پس در نتیجه در این بازه زمانی باید آموخته‌های قبلی خودتان را به سطح حافظه بیاورید و با مرور و حل سوال، ارتقا دهید. بهترین و ایده‌آل‌ترین حالت برای استفاده از فرجه‌ها همین مسیر است.

بهترین توصیه‌ها برای نمره 20، از زبان رتبه‌های برتر کنکور 1402

  • از روش حفظی پرهیز کنید و دروس را مفهومی مطالعه کنید.
  • اگر از تابستان یا اول مهر شروع کرده‌اید، خلاصه‌نویسی داشته باشید.
  • سوالات نهایی سال‌های گذشته را کامل بررسی کنید و از خودتان آزمون بگیرید.
  • در روز های امتحانات نهایی از حواشی دوری کنید و درگیر آن‌ها نشوید.
  • شب امتحانی نباشید و مطالعه را به آن زمان موکول نکنید.
  • شب‌های امتحان تا دیر وقت بیدار نمانید و به خواب و تغذیه در دوران امتحان اهمیت بدهید.
  • حتما حوزه امتحان نهایی خود را پیدا کنید و مسیر، میزان ترافیک و… را بسنجید.
  • قبل از شروع امتحان، با دوستان خود صحبت نکنید. این کار حاصلی جز حواس‌پرتی ندارد.
  • با آرامش و بدون استرس به سوالات پاسخ دهید.
  • مدیریت زمان داشته باشید و حتما در انتها زمان امتحان به مرور و رفع اشکال بعضی سوالات بپردازید.
  • برای حل سوالات سخت وقت خود را  هدر ندهید و سوالات آسان را بخاطر آن کنار نزنید.
  • خوش خط و خوانا بنویسید. در پاسخ سوالاتی مانند درس ریاضی حتما تمامی مراحل را مرتب بنویسید.

مشاوران مجموعه ی آلفا میتونن توی این زمینه بهتون مشاوره جهت اطلاعات تکمیلی بدن و شمارو توی مطالعه برای امتحانات نهایی بهتر راهنمایی کنن. کافیه با پشتیبانی ما به شماره ی09142365146 تماس بگیرید❤

  1. 9059673843 گفت:

    این عمومیا تو نهایی کشت مارو 🤦🏻‍♀️

  2. 9059673843 گفت:

    انقد که این عمومیا تو نهایی مهم شدن والاه اختصاصیا انقد اذیت ندارن😂

  3. محدثه گفت:

    تا دست به قلم نشید و ننویسید فایده نداره، باید قبل هر امتحان کلی ورقه حل کنیم

  4. Shima گفت:

    Mmnon az matalebe kameleton

  5. Sevda گفت:

    خیلی عالی بود😍
    من باید سعی کنم خوش خط بنویسم

  6. زهرا غفران نژاد گفت:

    برای امتحانات بررسی نمونه سوال و تمارین و سوالات کتاب درسی فراموش نشه

  7. ندا غلامزاده گفت:

    تو رو خدا به حرف پشتیبان و مشاورتون گوش بدید من سال اول خود سر رفتم واسه نهایی ها معدلم شد 15.5 امسال به لطف مشاوران آلفا وضعیتم خیلی بهتره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)