الو؟ سلام. مشاوران آلفا؟ من یه سوالی ذهنمو درگیر کرده.
علاقه خودم مهم تره یا نظر خانواده و دیگران؟
اشتباه های والدین در انتخاب رشته میتواند آینده فرزندان را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد. شاید شما هم یکی از قربانیهای همین اشتباهات رایج والدین باشید. در برخی از خانوادهها والدین فکر میکنند که اگر فرزندشان در رشتههایی مانند ریاضی یا تجربی تحصیل کنند، حتما آینده خوبی در انتظار آنها است. درست است که رشتههای ریاضی و تجربی رشتههای خوبی هستند و بازار کار خوبی هم دارند. اما این بازار کار برای همه نیست و تا حد زیادی اشباع شده است.
در این مقاله به اشتباه های والدین در انتخاب رشته فرزندانشان پرداختهایم و بررسی کردهایم که والدین هنگام انتخاب رشتهی فرزندان دقیقا باید چه نقشی را ایفا کنند.
بررسی نقش والدین در انتخاب رشته و موفقیت دانش آموزان/ دانشجویان
بسیار پیش میآید که از دانشجویان یا دانشآموزان میشنویم که رشتهی تحصیلیشان رشتهی مورد علاقه آنها نیست. این موضوع را نباید دست کم گرفت چراکه بسیار اهمیت دارد. زمانی که دانش آموز یا دانشجو به اصرار پدر و مادرش رشتهای را انتخاب میکند با وجود اینکه خودش علاقه خاصی به آن رشتهی تحصیلی ندارد آیندهاش قابل پیش بینی است. این فرد از طریق رشتهی تحصیلیاش موفق نخواهد شد!
همانطور که در مقالههای قبلی گفتیم علاقه و استعداد دوتا از ضلعهای اصلی مثلث انتخب رشته هستند. شما باید برای انتخاب رشتهتان سه ویژگی اصلی را در نظر بگیرید. اول علاقه، دوم استعداد و سوم بازار کار رشتهای که میخواهید آن را انتخاب کنید.
از طرفی برخی از والدین از آنجایی که دوست دارد در آینده، فرزندانشان پزشک یا مهندس شوند؛ آنها را مجبور میکنند تا در رشتههای ریاضی و تجربی مشغول به تحصیل شوند. عده بسیاری از این دانشآموزان حتی نمیتوانند در آزمون ورودی دانشگاهها برای رشتههای پزشکی یا مهندسی قبول شوند. بسیاری دیگر نیز از روی بیعلاقهگی به این کار ادامه میدهند.
برخی از خانوادهها فکر میکنند رشتههای هنری، فنی حرفهای و کار و دانش رشتههای خوبی نیستند. در صورتی که بسیاری از این رشتهها میتوانند موفقیتهای چشمگیری برای فرزندانشان به ارمغان بیاوردند. اگر فرزندتان به تحصیل در فنی حرفهای علاقه دارد یا میخواهد به هنرستان برود به هیچ عنوان جلوی او را نگیرید. علاقه و استعداد زمانی که با یکدیگر باشند میتوانند حتی از رشتههایی که به نظر نمیرسند در آینده موقعیتهای اجتماعی داشته باشند، موقعیتهای فوقالعادهای را به وجود آورند.
عوارض منفی دخالت های بی مورد والدین در انتخاب رشته فرزندان چیست؟
جوانانی که فقط به خاطر علاقهی پدر و مادرشان رشتهی تحصیلیشان را انتخاب میکنند،در آینده دچار مشکلات فراوانی میشوند.
با این کار علاوه بر این که شانس انتخاب کردن یک رشتهی خوب را از فرزندتان گرفتهاید باعث شدهاید فرزندانتان از تحصیل و آموزش نیز دلسرد شود. زمانی که شخصی را مجبور کنید در رشتهای که دوست ندارد تحصیل کند تنها منتظر این میماند که سالهای تحصیلاتش را به پایان برساند و دیگر هیچ میلی به ادامه تحصیل در این شخص باقی نمیماند.
علاوه بر این بیعلاقگی باعث میشود راندمان فرزندانتان پایین بیاید. این راندمان پایین میتواند مشکلات متعددی را برایشان رقم بزند. زمانی که میزان یادگیری پایین بیاید، احتمال شکست خوردن بالا میرود. این شکستها میتوانند باعث سرخوردگیهای متعدد فرزندان شوند. تنها به دلیل این که شما میخواستید فرزندتان در رشتهای که شما دوست دارید تحصیل کند! این اشتباه میتواند آینده شغلی و حتی کل زندگی فرزندتان را به خطر بیاندازد.
اگه تو هم توی این مسیر بین دوراهی گیر کردی و نمیتونی تصمیم درست بگیری، مشاوران آلفا بهت کمک میکنه تا توی این مسیر بهتر تصمیم گیری کنی. کافیه با این شماره در تماس باشی 09142365146 و ما بهترین راهکار هارو بهت اراِئه بدیم.
برای اینکه بتونی علاقه ی خودت و استعدادتو شناسایی کنی میتونی از طریق لینک زیر استعدادتو شناسایی کنی.👇
سلام و عرض ادب
من نمیدونم قضیه چیه میگن چون بدون علاقه رفتی صد درصد توش موفق نخواهی شد
و این منو میترسونه من رشته ریاضی رو دوست نداشتم اما خانوادم میگفتن نرو نرو چون میدونستن من دوسش ندارم
اما من رفتم توش
چون به رشته کامپیوتر و مهندسی علاقه داشتم پس خب برای رسیدن بش باید دیسیپلین انجام بدم
و کاری که دوست ندارم رو طوری انجام بدم ک انگار ک از دلو جون میخامش
الان بازهم نظرتونه ک موفق نمیشم؟!