۰ سبد خرید

دوره پردیس خودگردان

دوره پردیس‌ خودگردان یا همان پردیس های بین الملل شعبه‌ هایی از دانشگاه‌ های دولتی در ایران هستند که با هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت هزینه تاسیس شده اند.
دوره پردیس خودگردان

دوره پردیس‌ خودگردان یا همان پردیس های بین الملل  شعبه‌ هایی از دانشگاه‌ های دولتی در ایران هستند که با هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت هزینه تاسیس شده اند. تحصیل در این دانشگاه از دو شیوه مختلف که یکی شرکت در کنکور های سازمان سنجش و دیگری شرکت در آزمون اختصاصی پردیس های خودگردان است، صورت می گیرد که البته هر یک از این دو روش شرایط و ضوابط خود را دارند.

سوالات مختلفی پیرامون شرایط و جزئیات تحصیل در مقاطع مختلف این دانشگاه ها برای داوطلبان به وجود می آید که به دلیل عدم اطلاع رسانی های کافی، بی پاسخ مانده و بعضا بسیاری از داوطلبان فرصت تحصیلی خود را از دست می دهند. از این رو در این مقاله به متداول ترین سوالات داوطلبان در مورد پردیس های خودگردان یا همان بین الملل سابق پاسخ داده شده است.

دوره پردیس خودگردان چیست؟

دوره پردیس‌ خودگردان شعبه ‌هایی از دانشگاه‌ های دولتی هستند که با هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت شهریه ایجاد می ‌شوند. پذیرش دانشجویان به دو طریق آزمون سراسری سازمان سنجش یا آزمون اختصاصی، بر اساس مقررات و آیین‌نامه‌ های دانشگاه و با نظارت سازمان سنجش آموزش کشور صورت می‌ گیرد.

در واقع تا سال 92 قبولی در دانشگاه های پردیس های خودگردان بصورت نیمه متمرکز بود. یعنی در ابتدا سه برابر ظرفیت هر رشته محل به مصاحبه دعوت می شدند و پس از انجام مصاحبه و به شرط تسلط بر زبان انگلیسی قبولی قطعی شده و می توانستند به تحصیل ادامه دهند که از سال 93 این دانشگاه ها از نیمه متمرکز به متمرکز تغییر یافتند و قبولی در این دانشگاه ها تک مرحله ای و صرفا با اعلام سازمان سنجش صورت می پذیرفت. 

در کل نحوه پذیرش در دانشگاه های پردیس خودگردان بر اساس قوانین و ضوابط آیین نامه های مربوط به دانشگاه ها و تحت نظارت سازمان سنجش کشور از طریق شرکت در کنکور سراسری صورت می گیرد که البته توجه داشته باشید که برای تحصیل در برخی از رشته های موجود در برخی از پردیس های دانشگاهی خودگردان به صورت بدون آزمون برای ورودی مهر و بهمن امکان پذیر است و نیازی به شرکت در کنکور سراسری نخواهد بود.

از شرایط دیگر پذیرش دانشجویان در این دانشگاه ها انجام مصاحبه هم بود که در حال حاضر داوطلبان درصورت قبولی در ظرفیت مازاد مصاحبه ای انجام نخواهند داد. به استثنای دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه صنعتی شریف که همچنان به شرط مصاحبه دانشجو می پذیرند. 

پاسخ به سوالات متداول در مورد پردیس های خودگردان (بین الملل سابق)

یکی از دوره هایی که برای تحصیل در کشورمان وجود دارد، پردیس های خودگردان است که ممکن است بار ها در دفترچه های انتخاب رشته با کنکور و بدون کنکور یا اطلاعیه ها دیده باشید و سوالات زیادی در مورد تحصیل در آن ها به ذهنتان رسیده باشد. در ادامه سوالات احتمالی پیرامون این موضوع را بیان کرده و پاسخی جامع و کامل به آن خواهیم داد :
 پردیس خودگردان در 5 گروه آزمایشی (تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان) ارائه می شود ؟

دوره پردیس های خودگردان در گروه آزمایشی تجربی و البته در رشته های تاپ مثل داروسازی و پزشکی و دندانپزشکی و تعدادی از رشته های پیراپزشکی ارائه می شود. در سایر گروه ها می شود گفت : در کنکور انسانی هیچ پردیس خودگردانی دانشجو نمی گیرد و در کنکور ریاضی هم تنها دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف (هنوز شرط مصاحبه برای این دانشگاه برداشته نشده است) در پردیس های خودگردانشان دانشجو می گیرند.

انتخاب رشته گروه پزشکی و پیراپزشکی پردیس خودگردان به چه صورت انجام می شود؟

 این انتخاب رشته همزمان با انتخاب رشته کنکور سراسری انجام می شود یعنی در صورتی که داوطلبان کنکور مجاز به انتخاب رشته دوره های غیر روزانه شده باشند می توانند کد رشته محل های مربوط به این دوره را از دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری استخراج کنند و در فرم انتخاب رشته کنکور درج کنند.

شهریه دکتری عمومی (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی) و پیراپزشکی در پردیس خودگردان به چه صورت محاسبه می شود و محدوده آن تا چه میزان است ؟

شهریه پردیس خودگردان از دو بخش شهریه ثابت و متغیر تشکیل شده که بر اساس مصوبات وزارت علوم و مطابق تصمیمات هیئت امنای دانشگاه های مربوط تعیین و از پذیرفته شدگان دریافت می شود.

یکی از دغدغه های متقاضیان در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری شهریه گروه پزشکی و پیراپزشکی این دوره است که اطلاع از محدوده آن سبب می شود داوطلبان با آگاهی بیشتری فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کنند. شهریه دکتری عمومی در پردیس های خودگردان به ازای هر ترم 12 تا 13 میلیون تومان و شهریه رشته های پیراپزشکی در این دوره تقریبا 5 تا 6 میلیون تومان است

با چه رتبه ای می توان در رشته پزشکی پردیس های خودگردان یا بین الملل قبول شد ؟

با یک مثال به پاسخ این سوال می پردازیم : آخرین رتبه قبولی روزانه پزشکی منطقه 2 در سال گذشته دانشگاه شهید بهشتی 307 و آخرین رتبه پزشکی پردیس خودگردان این دانشگاه در همان سهمیه 1912 بوده است بنابراین از این مقایسه متوجه می شویم که معمولا قبولی پردیس های خودگردان راحت تر است.

پردیس خودگردان امکانات رفاهی اعم از خوابگاه، غذا ، سرویس رفت و آمد و.. در اختیار دانشجو قرار می‌ دهند ؟

 بر اساس مصوبات هیئت امنای دانشگاه، امتیاز ویژه‌ای به دانشجویان پردیس تعلق نمی ‌گیرد مگر آنکه در موارد خاصی ضرورت ایجاب کند و دانشگاه این امکانات را در اختیار دانشجویان قرار دهد. امکانات رایگان مخصوص دانشجویان پردیس‌های خودگردان نیستند.

شهریه یک دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به طور میانگین چه مقدار است؟

مشکل بزرگی که اکثر متقاضیان را از انتخاب دانشگاه های پردیس خودگردان منع می کند شهریه بسیار بالای پردیس های بین الملل می باشد که واقعا سنگین می باشند. به طوریکه مجموع شهریه یک ترم دانشجویان کارشناسی ارشد نزدیک به 5 میلیون در گروه انسانی و 7 میلیون در گروه ریاضی و شهریه پردیس خودگردان مقطع دکتری 5 تا 15 میلیون تومان در هر ترم است. رقم دقیق شهریه را هر سال هیئت امنای هر دانشگاه تعیین و در پورتالرسمی خود اطلاع رسانی می کنند.

ارزش مدرک دانشگاه های پردیس خودگردان یا بین الملل چگونه است و آیا در مدرک دریافتی، عنوان پردیس ذکر می شود؟

مدرک پردیس با امضای ریاست و معاونت آموزشی دانشگاه مربوطه صادر می ‌شود و فرمت آن کاملاً مشابه مدارک دوره‌های روزانه است ؛ بر اساس شیوه نامه تأسیس پردیس‌ های خودگردان در متن مدرک عنوان « پردیس دانشگاهی » به عنوان دانشکده محل تحصیل ذکر می ‌شود.

آیا انصراف از پردیس های بین الملل با پرداخت هزینه صورت می پذیرد ؟

مقررات دانشگاه‌ها در مورد انصراف از تحصیل متنوع است به طوریکه اکثر دانشگاه ها شهریه ثابت ترم های باقی مانده فرد را تحت عنوان هزینه انصراف دریافت می کنند. بنابراین بهتر است دانشجویان قبل از ثبت نام در پردیس دانشگاه قبولی، مقررات دانشگاه هدف را از سایت مربوطه بررسی کنند.

 

آیا کلاس های دوره پردیس با دوره روزانه یکی است؟

 معمولا کلاس های پردیس با دوره روزانه جدا است و در محل ساختمان پردیس خودگردان تشکیل می شوند . اساتید پردیس همان اساتید دوره روزانه هستند و گروه های پردیس نیز توسط گروه های علمی روزانه مدیریت می شوند. از نظر آموزشی هیچ تفاوتی بین دوره روزانه و پردیس نیست، فقط محل برگزاری کلاس ها جداگانه است. 

 

آیا امکان نقل و انتقال از پردیس های خودگردان وجود دارد ؟

هرگونه انتقال و میهمان شدن از پردیس‌های خودگردان به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های دیگر داخل کشور، ممنوع می‌ باشد اما نقل‌ و انتقال و میهمـان شـدن از یک پردیس به پردیس دیگر در صورت موافقت پردیس مبدأ و مقصد ، با رعایت سایر ضوابط واردشده در آیین ‌نامه انتقال مربوط به پردیس‌ های خودگردان، مشکلی ندارد.

از آنجایی که تحصیل در پردیس های خودگردان در بعضی رشته ها و بعضی دانشگاه ها بدون کنکور و در بعضی دیگر صرفا از طریق کنکور سراسری ممکن است. البته اگر به دنبال دانشگاه بدون کنکور هستید و نمی خواهید هزینه زیادی صرف کنید قطعا ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد ،  دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه پیام نور و یا غیر انتفاعی پیشنهاد بهتری محسوب می شوند.

البته نباید از این قضیه غافل شد که پردیس های خودگردان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هم دانشجو می گی. ابته اینجا هم اگر با شهریه پردیس های خودگردان مشکل دارید ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

همین الان مشاوره بگیرید! کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)