خودم انتخاب رشته کنم؟ یا از مشاور کمک بگیرم؟🤔
همانطور که برای گرفتن هر تصمیم مهمی در زندگی سعی میکنیم با افرادی که در آن موضوع و حیطه دارای اطلاعات و تجربه هستند مشورت کنیم تا درصد خطای خود را پایین بیاوریم، در مسائل مربوط به درس و تحصیل نیز لازم است با افراد باتجربهای که به آنها مشاور تحصیلی گفته میشود، مشورت کنیم چراکه مشاوران با داشتن تجارب زیاد در زمینهی تحصیلی و آموزشی میتوانند در هر برههای از تحصیل، کمک فراوانی به دانشآموزان کنند. اما چگونه یک مشاور تحصیلی خوب انتخاب کنیم؟ خودم انتخاب رشته کنم؟ یا از مشاور کمک بگیرم؟
❌هنگام انتخاب مشاور تحصیلی نیز مشاوره بگیرید!❌
این جمله به این معناست که شما نباید در انتخاب مشاور تحصیلی عجولانه تصمیم بگیرید و یا صرفاً برای پرداخت هزینهی کمتر و یا تحت تأثیر قرار گرفتن تعریف تمجیدهای دوستان و تبلیغات غلوآمیزی که در سایتها و رسانههای اجتماعی صورت میگیرد مشاور تحصیلی که در مورد آن تحقیق نکردهاید و او را نمیشناسید انتخاب کنید.
برای انتخاب یک مشاور تحصیلی نیز فاکتورهای مهمی وجود دارند که بهتر است با دانستن این فاکتورها و بررسی کامل مشاوران درسی در دسترس خود، انتخاب درستی داشته باشید چراکه این افراد سهم بزرگی در کاهش مشکلات درسی شما و ارائهی راهکارهای مفید برای موفقیتهای تحصیلی دارند.
✅ مشاور تحصیلی و اهمیت حضور آن در کنار دانشآموزان
وقتی صحبت از مشاور تحصیلی میشود والدین به دوران مدرسهی خود فکر میکنند، به معلمانی که صرفاً برای پر کردن جای خالی مشاور مدرسه، ساعاتی را در اتاق مربوطه مینشستند و در حال توصیه دادن و نصیحت کردن دانشآموزان ضعیف بودند و مطمئناً این تمام وظایف یک مشاور نبوده و نیست.
شرایط در عصر حاضر تفاوتهای زیادی کرده است، امروزه مدارس و آموزشوپرورش مشاوران درسی که زمینهی تحصیلی و کاری مرتبط دارند را به استخدام درمیآورند و این امر میتواند قدمهای مثبتی برای پیشرفت درسی و جلوگیری از افت تحصیلی و حل بسیاری از مشکلات موجود در مدرسه و دانشآموزان باشد.
البته باید بگوییم برای دانشآموزان کنکوری قضیه کمی پیچیدهتر است و وجود مشاور به یک نیاز اساسی تبدیل شده است. در هر دو حالت هم دوران تحصیل و هم برای موفقیت در کنکور داشتن مشاور تحصیلی خوب، یکی از الزامات آموزشی به شمار میرود که بهتر است دانشآموزان و والدین به آن توجه کافی داشته باشند. همانطور که نقش والدین و خانوادهها در موفقیت فرزندان در تحصیل و شغل بر کسی پوشیده نیست، داشتن یک مشاور تحصیلی نیز به همان میزان مهم است، پس باید برای یافتن یک مشاور خوب دستبهکار شد و شروع به تحقیق و پرسوجو کرد و از افراد آگاه و موفق مشاوره گرفت.
✅ وظایف یک مشاور تحصیلی خوب
اهمیت حضور یک مشاور تحصیلی خوب در مدرسه یا کنار یک داوطلب کنکوری بر کسی پوشیده نیست. یک مشاور تحصیلی خوب و باتجربه میتواند بهعنوان رابط بین خانواده و معلم عمل کند و در حلوفصل کردن مشکلات درسی دانشآموزان به ایفای نقش بپردازد. حتی باید بگوییم بررسی و کمک به حل مشکلات روحی روانی دانشآموزان نیز بر عهدهی مشاور است.
یک مشاور خوب وظیفه دارد با استفاده از روشهای علمی از افت تحصیلی دانشآموزان جلوگیری کند، مشکلات روحی دانشآموزان را بشناسد و در جهت رفع آنها بکوشد، برای موفقیت درسی دانشآموزان تلاش کند و راهحلهای خوبی ارائه دهد، در انتخاب رشته و شغل به دانشآموزان کمک کند و با توجه به ویژگیهای فردی و تواناییهای هرکدام از دانشآموزان برای آنها برنامهی درسی منظمی ارائه دهد.
✅ چگونه مشاور تحصیلی خوبی انتخاب کنیم؟
درست است که در مدرسه دانشآموزان نقشی در انتخاب مشاور تحصیلی خود ندارند اما بنا بر نیاز خود، والدین و دانشآموزان میتوانند از مشاوران تحصیلی معتبر و باتجربه که در فضای بیرون از مدرسه فعالیت میکنند نیز بهره ببرند. در این حالت والدین و دانشآموزان باید تمام سعی و تلاش خود را در جهت یافتن یک مشاور خوب به کار گیرند.
مشورت با افراد موفق در میان آشنایان و دوستان
بهتر است دانشآموزان از اطرافیان خود برای پیدا کردن یک مشاور خوب کمک بگیرند البته نه از هرکسی. این مشورت و پرسوجو باید از افراد موفق و کسانی باشد که خود درزمینهی تحصیلی و شغلی موفق هستند و توانستهاند در کنکور رتبهی خوبی به دست آورند. این افراد مطمئناً از یک مشاور تحصیلی بهره بردهاند یا حداقل نام برخی از مشاوران خوب را شنیدهاند که این مورد میتواند به شما در تهیهی لیست مشاوران خوب کمک کند.
✅ یک مشاور تحصیلی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- یک مشاور خوب باید در زمینهی آموزشی و مشاورهای تحصیلات کافی داشته باشد تا بتواند شما را درست راهنمایی کند.
- یک مشاور خوب علاوه بر تحصیلات، باید در زمینهی کنکور و برنامه ریزی درسی نیز فرد خبرهای باشد و با دروس هر رشته با طور کامل آشنا باشد.
- یک مشاور خوب باید بتواند برای هر دانشآموز برنامهی ویژهای مطابق تواناییهای وی ارائه دهد.
- یک مشاور خوب باید فرد پیگیری باشد و بتواند با تماسهای به موقع و پیگیریهای به جا، برنامهی درسی دانشآموزان را کنترل کند.
- یک مشاور خوب باید در زمینهی روانشناسی نیز اطلاعات خوبی داشته باشد تا بتواند مشکلات روحی دانشآموزان را که موجب افت تحصیلی آنها میشود حل و فصل کند.
- یک مشاور خوب باید بتواند علاوه بر کم کردن استرس دانشآموزان، روشهای ایجاد انگیزه را نیز بلد باشد.
- یک مشاور خوب باید بتواند رابط خوبی بین دانشآموز و والدین باشد و بتواند با برگزاری جلسات با والدین دانش آموزان در جهت رفع مشکلات آموزشی آنها تلاش کند.
- یکی مشاور خوب باید در مورد منابع کمک درسی اطلاعات خوبی داشته باشد تا در مواقع لازم بتواند کمبودهای درسی دانشآموزان را جبران کند.
با توجه نکات گفتهشده درنهایت باید خود شما بتوانید مشاور تحصیلی خود را انتخاب کنید اما سعی کنید از وجود ویژگیهای ذکرشده در مشاور تحصیلی خود اطمینان پیدا کنید، چراکه موفقیت شما به داشتن یک مشاور خوب بستگی زیادی دارد و اگر احساس کردید مشاور شما از این ویژگیها برخوردار نیست بهتر است هر چه زودتر مشاور خود را تغییر دهید و زمان و هزینهی خود را هدر ندهید
9) انتخاب رشته از چه زمانی تا چه زمانی است؟ چقدر فرصت داریم؟
پس از برگزاری کنکور سراسری نوبت اول و دوم ۱۴۰۳، سازمان سنجش پاسخنامه های داوطلبان را بررسی کرده و نتایج آزمون را تحت عنوان کارنامه اولیه کنکور سراسری در سایت خود به نشانی sanjesh.org منتشر می کند. داوطلبانی که پس از بررسی اعلام نتایج اولیه کنکور مجاز به انتخاب رشته در دوره های روزانه و غیر روزانه (نوبت دوم، غیر انتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان) شده اند، لازم است در مهلت زمان انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته نمایند.
با توجه به اینکه انتخاب رشته یکی از اصلی ترین مراحل پذیرش دانشجو محسوب می گردد و عدم آگاهی از این مهلت باعث عدم پذیرش فرد در دانشگاه یا جا ماندن داوطلب در این فرآیند می گردد، به همین دلیل در ادامه این مقاله به جزئیاتی درباره تاریخ مهلت زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ پرداخته شده است.
زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
آن دسته از متقاضیان حاضر سر جلسه کنکور سراسری که مجاز به انتخاب رشته در یکی از دوره های دانشگاه سراسری اعم از روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان و پیام نور شده اند، می بایست پس از دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ به مطالعه دقیق آن پرداخته و رشته محل های مورد علاقه خود را استخراج نمایند.
پس از اعلام تاریخ انتخاب رشته کنکور، متقاضیانی که در کنکور سراسری نوبت اول و دوم شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته شده اند، با مراجعه به سایت سنجش به آدرس sanjesh.org می توانند رشته محل های مورد علاقه خود را در فرم اینترنتی انتخاب رشته وارد نمایند. تعداد انتخاب های داوطلب در انتخاب رشته کنکور 1403 حداکثر 150 کد رشته محل می باشد.
همچنین داوطلبان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام مشاوران آلفا از آخرین اخبار در خصوص تاریخ انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 مطلع گردند.
همچنین میتونید با شماره ی پشتیبانی ما 09142365146 تماس حاصل فرمایید.
❤اگه میخوای سیرتاپیاز دفترچه ی انتخاب رشته رو بلد باشی، اینجا کلیلک کن😉👇