معرفی رشته آمار
آمار
معرفی رشته
آمار را باید علم و عمل استخراج، بسط، و توسعهٔ دانشهای تجربی انسانی با استفاده از روشهای
گردآوری، تنظیم، پرورش، و تحلیل دادههای تجربی (حاصل از اندازه گیری و آزمایش) دانست.
زمینههای محاسباتی و رایانهای جدیدتری همچون یادگیری ماشینی، و کاوشهای ماشینی در دادهها، در واقع، امتداد و گسترش دانشگسترده و کهن از آمار به عهد محاسبات نو و دوران اعمال شیوههای ماشینی در همهجا میباشد. علم آمار، علم فن فراهم کردن دادههایکمّی و تحلیل آنها به منظور به دست آورن نتیایجی که اگرچه احتمالی است، اما در خور اعتماد است.
بازار کار
تجزیه و تحلیل پرسشنامه تنها یکی از کارهایی است که کارشناسان آمار میتوانند انجام دهند. شاید بد نباشد بدانید که در حال حاضر،اینکار بیشتر به عنوان یک کار پاره وقت برای دانشجویان سال سوم و بالاتر رشته آمار که البته نسبت به سایرین مستعدتر می باشند، درنظر گرفته می شود و بیشتر مشتریان آنها نیز دانشجویان سایر رشته ها بخصوص کارشناس ارشدهای رشته هایی همچون مدیریت،اقتصاد و… می باشد. البته موسساتی نیز هستند که کار آنها مشاوره آماری مشابه اینکار به دانشجویان ارشد و دکتری می باشد.
تقریبا تمامی مراكز دولتی و خصوصی برای انجام برنامهریزی و ارائه گزارش فعالیتهای خود نیازمند تهیه اطلاعات صحیح و به كارگیریتجزیه و تحلیل آنها هستند. از اینرو، اغلب ادارات و نهادهای دولتی بخصوص وزارت برنامه و بودجه ، مراكز آمار ایران، بانكها ، وزارتآموزش و پرورش ، مراكز تحقیقی، مراكز بیمه و سایر موسسات دولتی و خصوصی از عمده مراكز جذب كارشناسان این رشتهاند. البته گمنام بودن علم آمار و كاربردهای آن در جامعه، مانع از جذب فارغالتحصیلان رشته آمار نشده است بلكه به گفته بسیاری از اساتید ودانشجویان این رشته، فارغالتحصیلان آمار كمتر با مشكل
بیكاری روبرو میشوند.
دانشگاه های پذیرنده
دانشگاه تبریز
دانشگاه تهران
دانشگاه شهید بهشتی – تهران
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه علامه طباطبایی – تهران
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه شیراز
دانشگاه شهید باهنر – کرمان
✔حداقل رتبه قبولی رشته آمار در دانشگاه سراسری حدود 10000 میباشد.