معرفی رشته تکنولوژی پرتودرمانی
تکنولوژی پرتودرمانی
معرفی
امروزه با توجه به ابعاد گسترش علم پزشكي ، علم راديوتراپي در درمان بيماران سرطاني ارزش والايي را كسب نموده است. به همين دليل نياز به تربيت افرادي كه آشنا به اين علم و استفاده از آن در جهت درمان بيماريهاي باشند ، از اهميت خاصي برخوردار است. 1-تعريف و هدف دوره كارداني پرتو درماني جهت تربيت نيروي انساني مورد نياز بخشهاي پرتو درماني در سطح كاردان ، تهيه و تنظيم شده است . فارغ التحصيلان اين دوره قادر خواهند بود در مراكز پرتو درماني (راديوتراپي) سراسر كشور بعنوان تكنسين راديوتراپي زير نظر متخصصان اين رشته كليه خدمات مورد لزوم را انجام دهند. 5-ضرورت و اهميت باتوجه به توسعه روز افزون تكنيك هاي پرتو درماني و نيز گسترش علم پرتو درماني در درمان بيماران سرطاني و همچنين توسعه مراكز آموزشي و بخشهاي پرتو درماني در سراسر كشور جهت اجراي دستورات صحيح متخصصين اين رشته نياز به تربيت كاردان تكنولوژي پرتو درماني احساس و لذا رشته فوق ايجاد مي گردد.
بهترین دانشگاه های ایران
1- دانشگاه شهیدبهشتی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
6- دانشگاه علوم پزشکی ایران
7- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
8- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
حداقل رتبه قبولی
رتبه ی قبولی در این رشته همانند رشته های دیگر بستگی به دانشگاه و ظرفیت پذیرش انها و منطقه مورد نظر دارد که اوصولا حداقل رتبه در این رشته در دانشگاه های روزانه منطقه یک 4000 در منطقه دو 5500 و در منطقه سه حدود6500 می باشد.
بازار کار
فارغ التحصيلان دوره فوق ديپلم دوره كارداني تكنولوژي پرتو درماني بايد مهارتهاي نظري و عملي زير را كسب كرده باشند. الف)فراگيري نظري اشعه ايكس و چگونگي توليد آن ، مواد راديو اكتيو و قوانين مربوط به آن .
ب)انجام تكنيكهاي مختلف پرتو درماني و شيمي درماني زير نظر مستقيم پزشك متخصص پرتو درماني ج)فراگيري طرق مختلف از اشعه ايكس و تشعشعات حاصل از مواد راديواكتيو ، حفاظت در برابر خطرات ناشي ازتشعشع پرتوهاي يونيزان.