معرفی رشته جغرافیا
کلیات
جغرافیا در مقطع کارشناسی در پنج شاخه اصلی جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، کارتوگرافی، جغرافیا و برنامه ریزی شهری و جغرافیای سیاسی ـ نظامی ارائه می شود و هر یک از گرایش های جغرافیای طبیعی و انسانی دارای شاخه های متعددی است. البته تفاوت هر گرایش با گرایش دیگر تنها در 8 واحد تخصصی است و به همین دلیل بسیاری از دانشگاه ها در دفترچه راهنمای آزمون سراسری، گرایش های موجود در دانشگاه خود را ذکر نکرده و تنها به شاخه های اصلی جغرافیا که در آن دانشگاه تدریس می شود، اشاره نموده اند.
توانایی های لازم
آمار و مبانی ریاضی در رشته جغرافیا اهمیت ویژه ای دارد زیرا تهیه مدل های مختلف و نمایش آن ها مانند محاسبه سطح جزر و مد دریا، محاسبه بارش باران یا محاسبه آب های زیر زمینی از طریق علم آمار و احتمالات و زبان ریاضی ممکن است. همچنین هندسه و ریاضی دو پایه مهم گرایش کارتوگرافی است و به همین دلیل به اعتقاد بسیاری از استادان رشته جغرافیا بهتر است که برای این گرایش از بین داوطلبان گروه ریاضی فیزیک دانشجو پذیرفته شود. علاوه بر هندسه و ریاضی دانشجوی این رشته بخصوص دانشجوی جغرافیای انسانی باید به علوم اجتماعی علاقه مند بوده و درک خوبی از مسائل اجتماعی داشته باشد تا بتواند مسائل اجتماعی و جمعیتی شهر را بررسی کرده و راه حل های مناسبی برای مشکلات موجود ارائه دهد.
بازار کار
فارغ التحصیلان گرایش آب و هوا شناسی می توانند در سازمان هوا شناسی، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست، شهرداری ها، ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت کشور و مراکز نظامی مشغول به کار شوند. دانشجویان گرایش ژئومورفولوژی نیز می توانند در وزارت جهاد کشاورزی مشغول به کار گردند. مؤسسه تحقیقات آبخیزداری جهاد کشاورزی نیز که لایه های سطحی زمین را برای کنترل فرسایش مطالعه می کند، مرکز مناسبی برای جذب فارغ التحصیلان این رشته است و در نهایت باید به سازمان زمین شناسی به عنوان یکی دیگر از مراکز اشتغال فارغ التحصیلان این رشته اشاره نمود.
فارغ التحصیلان کارتوگرافی نیز می توانند در مراکز متعددی مانند سازمان نقشه برداری کشور، سازمان جغرافیای نیرو های مسلح و وزارتخانه های نیرو و معادن مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان جغرافیای انسانی می توانند به عنوان محقق در سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان محیط زیست، شهرداری ها و وزارتخانه های آموزش و پرورش، مسکن و شهرسازی، کشور، جهاد کشاورزی، معادن و فلزات، دفاع و نفت مشغول به کار شوند و در بخش بازاریابی کارخانجات کشور فعالیت کنند.
اخرین رتبه قبولی
آخرین رتبه قبولی در منطقه 1 حدود 2000 و منطقه 2 حدود 3000 و در منطقه 3 حدود 15000 می باشد . لازم به ذکر است اعداد و ارقام تقزیبی هستند و هرساله قابل تغییر هستند.