معرفی رشته راهنمایی و مشاوره
کلیات
مشاور به افراد آموزش می دهد که چه کنند تا دچار بحران های روحی نگردند و راه پیشرفت و تکامل را راحت تر و سریع تر طی نمایند. بخش دیگری از فعالیت مشاوره نیز شامل حال افرادی می شود که دچار بحران شده اند و اکنون نمی دانند که چگونه باید از بحران مورد نظر عبور کرده یا با آن کنار بیایند در اینجا مشاور به فرد مراجعه کننده کمک می کند تا بتواند بر بحران موجود غلبه کند. مشاوره بیشتر جنبه کاربردی دارد و از تحقیقات و داده های روانشناسی برای حل مشکلات مردم یاری می گیرد. مردم عادی که با بحران های روحی روبرو هستند.
توانایی های لازم
خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن دو ویژگی مهم و ضروری برای دانشجوی رشته مشاوره است. یک مشاور باید بتواند با صبر و بردباری و آرامش درونی خود، فضای مناسبی برای مراجعه کننده ایجاد کند و به او اجازه دهد که خود را تخلیه کرده و دغدغه های ذهنی خویش را بیان کند. یک مشاور خوب باید از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی جامعه نیز اطلاع داشته باشد
بازار کار
مشاوره دارای ابعاد مختلفی است و می توان برای انتخاب رشته تحصیلی، ازدواج، شغل یابی، نحوه ارتباط در یک محیط صنعتی، نحوه ارتباط اعضای خانواده یا نحوه روبرو شدن با بحران های دوران نوجوانی و جوانی از مشاور استفاده کرد. امروزه شغل مشاوره یکی از شغل های تعریف شده در آموزش و پرورش است. و هر مدرسه در مقطع متوسطه یا پیش دانشگاهی حداقل نیاز به یک مشاور دارد. به همین دلیل با کمبود کارشناس در رشته مشاوره روبرو هستیم. در ضمن یک مشاور می تواند به غیر از آموزش و پرورش در بهزیستی، کمیته امداد، فرهنگسراها، مراکز بازپروری و زندان ها به کار مشاوره بپردازد.
حداقل رتبه لازم
حداقل رتبه لازم برای قبولی در این رشته در منطقه 1 حدود 900 و در منطقه 2 حدود 4000 و در منطقه 3 حدود 1000 می باشد .