۰ سبد خرید

معرفی رشته زبان و ادبیات فارسی

راهنمای انتخاب رشته : معرفی رشته زبان و ادبیات فارسی
معرفی رشته زبان و ادبیات فارسی مشاوران آلفا احمد احمدی انتخاب رشته تبریز

معرفی رشته زبان و ادبیات فارسی

 

کلیات

امروزه دامنه ادبیات فارسی بسیار گسترده است به گونه ای که پیش بینی می شود بتوان ده گرایش برای آموزش ادبیات فارسی تدوین کرد. یعنی دانشجو طی دو سال دروس عمومی ادبیات را بخواند و در دو سال بعد یکی از گرایش های علوم بلاغی، ادبیات داستانی و گرایش های دیگری که می توان در این رشته پیش بینی کرد، مطالعه کند. اما آنچه امروزه در دانشگاه ها به عنوان رشته ادبیات فارسی تدریس می شود، دارای دو شاخه اصلی زبان فارسی و ادبیات فارسی است. که در بخش زبان فارسی مسایل مربوط به زبان شناسی، دستور زبان، اصول نگارش و ویرایش و در بخش ادبیات، سبک شناسی، نقد ادبی، انواع ادبی، تاریخ ادبیات، صنایع ادبی شامل بدیع، معانی و بیان و عروض همچنین متون نظم و نثر کلاسیک مورد بررسی قرار می گیرد. 

توانایی

اگر یک دانشجوی ادبیات از خواندن یک بیت شعر حافظ یا خواندن داستان های شاخص و معروف ادبیات جهان لذت نبرد به اشتباه وارد این رشته شده است چون دانشجوی زبان و ادبیات فارسی باید دروس بسیار متنوع و گسترده ای را در وادی ادبیات فارسی بخواند و اگر کسی علاقه مند نباشد این رشته برایش ملال آور می شود.این رشته قلم درست و بیان خوب می خواهد تا بتوان منظور خود را به خوبی تفهیم کرد. همچنین دانشجوی این رشته لازم است که حافظه نسبتا قوی داشته باشد چون بخش عظیمی از مقولات ادبی را باید به خاطر بسپارد تا در مواقع لازم به آن ها دسترسی داشته باشد

بازار کار

بعد از آموزش و پرورش، مطبوعات بهترین بستر برای فعالیت فارغ التحصیلان ادبیات فارسی است. همچنین بهترین نیرو برای تنظیم و ارائه برنامه های ادبی رادیو و تلویزیون و حوزه های فرهنگی وزارتخانه های مختلف کشور، فارغ التحصیل این رشته است. و از این ها گذشته یک لیسانس ادبیات اگر پویا و فعال باشد می تواند یک نویسنده، شاعر یا منتقد گردد و در مراکز چاپ و نشر کتاب به عنوان ویراستار و ناظر ادبی در سیر چاپ کتاب حضور داشته باشد. در ضمن تعدادی از فارغ التحصیلان نیز با توجه به ذوق و سلیقه خود کار های ویژه ای انجام می دهند که از آن جمله میتوان به شرکت در تألیف فرهنگ های مختلف به عنوان پژوهشگر ادبی و “فیشنویس علمی” و “انتخابی” دایره المعارف ها اشاره کرد.

آخرین رتبه قبولی

آخرین رتبه قبولی در منطقه 1 حدود 1000 و منطقه 2 حدود 3000 و در منطقه 3 حدود 14000 می باشد . لازم به ذکر است اعداد و ارقام تقزیبی هستند و هرساله قابل تغییر هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)