۰ سبد خرید

معرفی رشته صنایع دستی

راهنمای انتخاب رشته : معرفی رشته صنایع دستی
معرفی رشته صنایع دستی مشاوران آلفا احمد احمدی انتخاب رشته تبریز

معرفی رشته صنایع دستی

 

معرفی رشته صنایع دستی

 آثار به جامانده از نیاکانمان به صورت ظرف، بشقاب، جام را اکثرا در موزه ها دیده ایم و با نگاهی گذرا به کتاب های درسی تاریخ می شود همچین اشکالی را پیدا کرد.

همه این آثار حاصل کار دست است و در زمانی ساخته شده­اند که در آن زمان نه کارخانه ای بوده و نه تولیدی! و همه آن ها جزو صنایع دستی محسوب می شود.

امروز می خواهیم در این مقاله نه تنها رشته صنایع دستی را برای شما توضیح دهیم بلکه ظرفیت این رشته و دانشگاه های پذیرنده آن را برای شما خواهیم گفت، پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

صنایع دستی از صنایعی است که بر پایه خلاقیت، هنر و ذوق انسان بنا شده است. صنایع دستی هر منطقه، شهر یا کشور به خوبی بیان کننده فرهنگ، اعتقادات، آداب و رسوم و سنن آنها می باشند. به همین خاطر با تکیه بر این محصولات می توان به خوبی به انتقال و انتشار فرهنگ به سایر نقاط و افراد پرداخت. صنایع دستی نیاز به تکنولوژی و فناوری های پیچیده ندارند و بر پایه توانمندی ها و هنر متخصصان و هنرمندان استوار هستند. در ایران که از فرهنگ غنی برخوردار است، صنایع دستی بسیار گسترده و متنوع هستند. در هر جای کشور از روستاهای دورافتاده تا شهرهای بزرگ می توان هنرمندان توانمندی را یافت که در حوزه های مختلف صنایع دستی فعالیت می کنند. صنایع دستی معمولا هم به صورت صنعتی و هم دستی تولید می شوند.

رشته صنایع دستی با هدف تربیت هنرمندان و متخصصانی شکل گرفته است که بتوانند با تکیه بر دانش، هنر و خلاقیت خود به بهترین شکل فرهنگ غنی کشور را به افراد و سایر کشورها انتقال دهند.

دانشجویان رشته صنایع باید خلاقیت و شم هنری بالایی داشته و همچنین از توان بدنی خوبی برخوردار باشند زیرا گاهی برای خلق یک اثر هنری باید ساعت ها مشغول کار باشند. در رشته صنایع دستی دانشجویان با گروه های مختلف صنایع دستی ایران آشنا می شوند و می توانند بر اساس علاقه و توانایی خود در هر کدام از آنها به صورت تخصصی فعالیت کنند.

 

معرفی رشته صنایع دستی

در این رشته دانشجویان ‌در طی‌ چهار سال‌ اطلاعاتی درباره‌ 24 گروه‌ بزرگ‌ انواع‌ صنايع دستی ایران‌ که‌ شامل‌ 152 شاخه‌ می‌ شود، جمع آوری می کنند و با پرداختن‌ به‌ یکی‌ از چهار گرایش‌ صنایع‌ چوب‌، سفال‌، نگارگری‌ و طراحی‌ فرش‌ از نظر اجرا و کارشناسی‌ آثار، در گرایش‌ های گفته شده‌ صاحب‌ تخصص‌ شده‌ و مهارت‌ های‌ لازم‌ را برای‌ تولید آثار صنایع دستی در گرایشی که خود انتخاب کرده اند به‌ دست‌ می‌ آورند.

دانشجوی رشته صنایع دستی باید حتما در کنار مواردی که در بالا گفته شده سرمایه های دیگری از جمله عشق و علاقه به کار، آشنایی با طراحی های سنتی، آشنایی با ابزار ماشینی جدید، آشنایی با ادبیات کهن ایران داشته باشد؛ زیرا هنر ارتباط‌ نزدیکی با ادبیات‌ دارد و هیچ‌ هنرمندی‌ نمی‌ تواند با ادبیات‌ بومی خودش‌ غریبه باشد و کار فرهنگی انجام دهد.

همچنین دانشجویان رشته صنایع دستی باید از آمادگی‌ جسمانی‌ خوبی برای‌ رشته‌ ای‌ مثل‌ خاتم‌ کاری که‌ ظرافت‌ حرف‌ اول‌ را می‌ زند برخوردار باشند، همچنین داشتن‌ دست‌ هایی‌ چابک‌ و ماهر هم بسیار مهم‌ است.

 

ماهیت رشته صنایع دستی

رشته صنایع دستی با هدف اینکه بتواند با تربیت هنرمندان و متخصصانی حرفه­ای و پر شوق و ذوق شکل گرفته است تا با تکیه بر دانش، هنر و خلاقیت خود به بهترین شکل فرهنگ غنی و اصیل کشورمان را به افراد و سایر کشورهای جهان منتقل کند.

 

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته صنایع دستی

علاقه و عشق وافر مهمترین عنصر برای ورود به رشته صنایع دستیرشته صنایع دستی

داشتن خلاقیت و ذوق هنری از توانایی های ضروری (همانند ضرورت ریاضیات قوی برای رشته های مهندسی)

توانایی بدنی برای کارکردن در ساعات طولانی بر روی پروژه ها

صبر و حوصله

آشنایی با نقوش

داشتن اطلاعات در مورد فرهنگ و سنت های کشورها

 

سرفصل دروس صنایع دستی و تعداد واحدهای رشته صنایع دستی :

تعداد کل واحدها : 144 واحد

دروس عمومی : 23 واحد

دروس پایه : 31 واحد

دروس اصلی: 25 واحد

دروس تخصصی : 56 واحد

دروس اختیاری : حداقل 9 واحد

 

گرایش های رشته صنایع دستی در کارشناسی ارشد

در دفترچه کنکور ارشد « مجموعه هنرهای پژوهشی و صنایع دستی» شامل ده رشته زیر است:

 

رشته پژوهش هنر

صنایع دستی

نقاشی ایرانی

تاریخ هنر ایران اسلامی

تاریخ هنر جهان اسلام

حکمت هنر اسلامی

هنر اسلامی (با 6 گرایش)

تاریخ هنر ایران باستان

مدیریت موزه

مطالعات موزه

 

ادامه تحصیل در رشته صنایع دستی در دکتری

فارغ التحصیلان رشته هنر می توانند در یکی از رشته های مجموعه «پژوهش هنر» به ادامه تحصیل بپردازند.

 

این رشته ها عبارتند از:

 

هنرهای اسلامی

هنرهای تجسمی

هنرهای اسلامی

پژوهش هنر

تاریخ تطبیقی و تحلیل هنر اسلامی

شغل های رشته صنایع دستی

فارغ‌ التحصیلان‌ رشته صنایع دستی می‌ توانند در سازمان‌ هایی‌ مثل‌ سازمان‌ میراث‌ فرهنگی کشور‌، سازمان‌ صنایع‌ دستی‌ ایران‌، اداره‌ کل‌ صنایع‌ دستی‌ در وزارت‌ جهاد کشاورزی‌، سازمان‌ ایرانگردی‌ و جهانگردی‌، بنیاد مستضعفان‌ و جانبازان‌، اداره‌ کل‌ موزه‌ ها و وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ به‌ کارهای‌ پژوهشی‌، تحقیقاتی‌ یا کارشناسی‌ روی آورده و یا می توانند به مشاغل خانگی روی آورده و کارهای خانگی خود را رواج داده و با ساختن کارگاهی کوچک در خانه به ساخت صنایع دستی روی بیاورند.

بازار کار و آینده شغلی رشته صنایع دستی در ایران

از مهمترین عوامل مهم در انتخاب رشته بازار کار آن است. این به احتمال قوی به مهارت و خلاقیت فرد بستگی دارد.

برای فردی که در رشته تخصصی خود مهارت و خلاقیت داشته باشد می تواند در مراکز زیر مشغول به کار شود:

 

فرهنگسراها

سازمان میراث فرهنگی

سازمان ایرانگردی و جهانگردی

آموزش هنر و صنایع دستی

اداره کل صنایع دستی در وزارت جهاد کشاورزی

کارشناسی، تحقیقاتی و پژوهشی

بنیاد مستضعفان و جانبازان

برخی دیگر کارگاه خود را راه اندازی کرده و به صورت مستقل مشغول به کار می شوند.

در پایان

رشته صنایع دستی از رشته هایی است که پیش زمینه ورود به آن داشتن ذوق هنری و علاقه وافر و خلاقیت فراوان است. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند باید از توانایی جسمانی لازم برای کار کردن به مدت طولانی را داشته باشند.

رشته صنایع دستی جزو رشته های کم طرفدار در دانشگاه هاست و اگر به تحصیل در این رشته علاقه دارید، بهتر است به صورت عملی یاد بگیرید؛ زیرا در دانشگاه ها بیشتر به صورت تئوریک تدریس می شود.

اما اگر به تحصیل در این رشته علاقه مند هستید، بهتر است با مشاوران مرکز مشاوره آلفا تماس بگیرید و از توصیه های آنان در زمینه انتخاب رشته کمک بگیرید و تصمیم درستی را برای آینده شغلی و تحصیلی خودتان بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به حساب کاربری

به سایت مشاوران آلفا خوش اومدی 🥰
اطلاعاتت رو دقیق بزن و وارد سایت شو…
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)