معرفی رشته علوم قرآن و حدیث
کلیات
این رشته با محوریت بررسیهای تاریخی و علومی شكل گرفته و به بررسی مسائل محتوایی و شكلی حوزه قرآن و حدیث پرداخته میشود و موضوعاتی نظیر تفسیر قرآن، روشهای فهم قرآن، تاریخ قرآن و احادیث، روشهای بررسی صحت اسناد روایات و … پیگیری میشود.
توانایی های لازم برای علوم قرآن و حدیث
در رشته علوم قرآن و حدیث از جمله مواردی که اهمیت بسیار زیادی دارد، علوم معارف اسلامی و زبان عربی می باشد. دانشجویان لازم است به این زبان مسلط باشند و یا این زبان را در طول دوره تحصیل خودشان تقویت کنند.
و هم دانشجویان رشته علوم قرآن و احادیث لازم است به تحقیق و مطالعه در زمینه های دینی علاقه مند باشند و از قدرت تحلیل و تجزیه، درک خوبی داشته باشند.
بازار کار و موقعیت شغلی رشته علوم قرآن و حدیث
افراد فارغ التحصیلان این رشته به عنوان کارشناس علوم اسلامی توانایی این را دارند که در بعضی سازمان های غیر دولتی یا دولتی مشغول به کار شوند. و هم چنانچه افراد فارغ التحصیل رشته علوم قرآن و حدیث به زبان انگلیسی و عربی تسلط خوبی داشته باشند، به عنوان مترجم و رایزن در رویداد های بین المللی قادر هستند فعالیت کنند.
آموزش و پرورش یکی دیگر از موقعیت هایی می باشد که افراد فارغ التحصیل این رشته قادر هستند در آن مشغول به کار شوند و توانایی این را دارند که به عنوان مربی قرآن، مربی امور تربیتی یا دبیر دینی فعالیت نمایند.
و هم در موقع ادامه تحصیل به مقاطع تحصیلی فوق از جمله ارشد و دکتری، توانایی این را دارند که دانشگاه های داخل یا خارج کشور به عنوان استاد تدریس نمایند. چون دانشگاه های کشور های لبنان و اردن تمایل دارند از کشور ایران متخصص علوم حدیث شیعه جذب کنند.
اخرین رتبه قبولی
آخرین رتبه قبولی در منطقه 1 حدود 11000 و منطقه 2 حدود 12000 و در منطقه 3 حدود 15000 می باشد . لازم به ذکر است اعداد و ارقام تقزیبی هستند و هرساله قابل تغییر هستند.