معرفی رشته مدیریت
همه چیز در مورد رشته مدیریت
در حال حاضر علم مدیریت توسعه چشمگیری پیدا کرده و در بیشتر کشورها جهت پیشرفت کسبوکار و کنترل مجموعه، پیوسته به دنبال بهرهگیری از مدیران توانا و باانگیزه هستند. کلمه مدیریت را به خاطر برخی دلایل نمیتوان بهآسانی تشریح کرد. یکی از دلایلِ آن را که میتوان نام برد، وسعت دامنه مدیریت و ماهیت پویای آن است. برخی مدیریت را هنر و برخی نیز آن را علم میدانند و برخی دیگر ترکیبی از این دو، اما آنچه که بسیار مهم است، نقش و جایگاه مدیریت در جامعهی امروز است.
مهارت ها و توانایی های رشته مدیریت
با توجه به شرایط خاص رشته مدیریت و اهمیت آن در سازمان ها و کارخانه ها، افرادی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند باید چندین ویژگی اساسی را داشته باشند که برخی از آنها عبارتند از:
- مهارت های ارتباطی و خدمات به مشتری به صورت مناسب، زیرا این کار مستلزم تعامل بسیار زیادی با افراد می باشد و همچنین در اغلب زمینه ها نیاز به تماس و یا ارتباط مستقیم با مشتری ها وجود دارد.
- مهارت های رهبری، زیرا مدیران اغلب در راس کار یک صنعت و کارخانه قرار می گیرند و باید بتواند نیروهای زیر دست خود را به خوبی راهنمایی و ارزیابی کنند.
- مهارت های تحلیلی، زیرا مدیران در هر زمینه و سطحی که باشند وظیفه دارند که مقادیر زیادی از داده ها را برای ارزیابی اهداف و مراحل بعدی کارها در پروژه های مختلف نگهداری و تحلیل کنند، بنابراین آنها باید بتوانند به خوبی آنها را تحلیل و بررسی کرده و با توجه به آنها برای شرایط کاری آینده برنامه ریزی کنند.
موقعیت شغلی
کسی که تحصیل خود را در رشته مدیریت بهپایان رسانده، نباید انتظار داشته باشد که از همان ابتدا بهعنوان مدیر در یک شرکت یا کارخانه استخدام شود. زیرا فرد قسمتی از مطالب و محتوای کلاسهای مدیریت را باید از محیط جامعه و مجموعهها بهصورت تجربی کسب کند. به همین دلیل فردی که در این رشته فارغالتحصیل شده، در ابتدای کار باید در دستههای پایینتر بهعنوان کارشناس مشغول بهکار شود و پس از آن با سعی و تلاش در کار خود پیشرفت کند. کسی که در رشته مدیریت دولتی فارغالتحصیل شده باشد، میتواند در مؤسسات دولتی و عمومی و خدماتی مشغول به کار گردد.
در سازمانهای اقتصادی و بازرگانی نیاز به فارغالتحصیلان رشته مدیریت بازرگانی و رشته مدیریت صنعتی است.تمامی دانشجویانگرایش مدیریت جهانگردی به دلیل نیاز به نیروی کار متخصص در صنعتجهانگردی کشور نیز، وارد بازار کار میشوند و میتوانند در دفاتر خدماتمسافرتی به عنوان مدیر فنی یا تورگردان و یا در سازمان میراث فرهنگی وگردشگری وزارت ارشادو فرهنگ اسلامی مشغول به کار گردند. همینطورکه شرکتهای بیمه دولتی که به متخصصان رشته مدیریت احتیاج دارند،شرکتهای بازرگانی و حمل و نقل که در ارتباط با تجارت بینالمللی هستند نیز فارغالتحصیلان گرایش مدیریت بیمه را جذب میکنند.
گرایشهای رشته مدیریت
مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی، مدیریت سازمانی، مدیریت بازاریابی، مدیریت گردشگری، مدیریت بیمه، مدیریت بیمه اکو، مدیریت استراتژیک، مدیریت بانکداری، مدیریت امور گمرکی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت تکنولوژی، مدیریت مالی، مدیریت کسب و کار، مدیریت اجرایی، مدیریت کار آفرینی، مدیریت منابع انسانی
آخرین رتبه قبولی
حداقل رتبه قبولی در سهمیه منطقه 1 حدود 4000 می باشد و در منطقه 2 حدود 10000 و در منطقه 3 حدود 12000 می باشد . البته باید توجه داشت هر ساله ظرفیت و پذیرش دانشگاه ها تغییر می کند و اعداد حدودی هستند.