معرفی رشته مدیریت بازرگانی
ماهیت رشته مدیریت بازرگانی
امروزه وجود مدیرانی مدبر و حرفه ای در شرکت های تجاری برای برقراری ارتباط بین مشتریان و خریداران امری ضروری است. مدیران همیشه در تلاش اند تا از طریق امکانات سازمان و دانش خود مسیرهای تازیه را کشف کنند و یا مسیرهای ارتباطی را بهبود دهند.
مدیران به عنوان عامل اصلی سود و زبان یک شرکت به حساب می آیند. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه آشنایی دانشجویان با وظایف سازمان های بازرگانی و آموزش قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعات به آنها است. این دانشجویان در دوران تحصیل خود با یاد می گیرند که چگونه بهترین تصمیمات را برای منایع شرکت بگیرند و برای هر مشکلی راه حل قانونی پیدا کنند.
توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی
برای ورود به هر رشته نیازمند داشتن یکسری مهارت و شایستگی هایی است. همانطور که در رشته روانشناسی شنونده خوبی بودن، در رشته مدیریت مالی علاقه مند بودن به مسائل مالی و گزارش نوشتن است، در این رشته داشتن فن بیان قوی، اعتماد به نفس بالا، علاقه مند به اقتصاد، علاقه مند به مسائل تجاری بسیار مهم است.
اگر فردی بتواند این مهارت را در دوران تحصیل در خود پروش دهد، بعد از فارغ التحصیلی به راحتی جذب بازار کار می شود. هر چه فرد در این رشته دارای قدرت تحلیل بهتری باشد و بتواند مسائل را پیش بینی کند، می تواند بهترین پیشنهاد ها را ارائه دهند.
بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی در ایران
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشته های بسیار خوب از لحاظ بازار کار و آینده شغلی به حساب می آید و افرادی که وارد آن می شوند، معمولا با مشکل بیکاری مواجه نمی شوند. با وجود گسترش کسب و کار ها و تجارت در حال حاظر کشور، میزان تقاضا برای جذب این فارغ التحصیلان بالا است.
این فارغ التحصیلان به دلیل شناختی که از تکنیک ها مختلف تصمیم گیری، ساخت سازمان، تئوری های مدیریت به دست می آورند، قدرت حل مشکلات را دارند و به همین خاطر میتوانند در امور دفتری مانند اداره امور، کارگزینی، بازاریابی و امور مالی به فعالیت بپردازند. این فارغ التحصیلان معمولا نقش مدیران اجرایی در سازمان های صنعتی، بازرگانی و دولتی را دارند. آینده شغلی برای این افراد بسیار روشن است.
فرصت های شغلی برای مدیریت بازرگانی
این افراد می توانند در شرکت ها، سازمان ها خصوصی و دولتی، موسسات بانکی، بیمه، شرکت های صادرات و واردات، شرکت های حوزه بازرگانی بین المللی در زمینه هایی مانند مدیر تبلیغات، مدیر بازارایابی، دیجیتال مارکتینگ، فروش و …. مشغول به کار شوند.
درآمد و حقوق رشته مدیریت بازرگانی در ایران
میزان درآمد این افراد با توجه به اینکه در چه سمتی مشغول باشند و اینکه محیط کارشان دولتی یا خصوصی باشند و خیلی عوامل دیگر بسیار متفاوت است. در حالت کلی این فارغ التحصیلان سطح درآمدی بسیار زیادی دارند. میانگین حقوق ماهانه این افراد می تواند بین بازه 5میلیون تومان تا 7میلیون تومان باشد.
دانشگاه های برتر رشته مدیریت بازرگانی در ایران
دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید بهشتی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته مدیریت بازرگانی در ایران هستند.
اخرین رتبه قبولی
حداقل رتبه قبولی این رشته در منطقه 1 حدود 4000 و در منطقه 2 حدود 10000 و در منطقه 3 حدود 12000 می باشد
لازم به ذکر است که اعداد و ارقام تقریبی می باشد و ظرفیت و شرایط دانشگاه ها هرساله متغیر است .