معرفی رشته مهندسی عمران
مهندسی عمران
معرفی رشته:
مهندسی عمران یکی از حرفههای مهندسی است که به طراحی، نگهداری و ساخت سازههای مصنوعی و طبیعی شامل جادهها، پلها، کانالها، سدها و ساختمانها میپردازد. از لحاظ قدمت، مهندسی عمران پس از مهندسی جنگ، دومین نظام مهندسی به حساب میآید و امروزه مهندسی عمران، حد واصل مهندسی نظامی و مهندسی غیرنظامی محسوب میگردد. مهندسی محیط زیست، مهندسی ژئوتکنیک، ژئوفیزیک، ژئودزی، مهندسی کنترل، مهندسی حمل و نقل، علوم زمین، علوم جوی، مهندسی قانونی، مهندسی شهری، مهندسی هیدرولیک، علم مواد، مهندسی سازههای دریایی، مدیریت سواحل، نقشهبرداری و مهندسی سازه از جمله زیرشاخههای مهندسی عمران هستند.
بازار کار
زمينههاي كاري اين رشته شامل سه موضوع زير است:
الف- طراحي و مشاوره: اين زمينه كاري، شامل طرح يا مشورت در طراحي يك پروژه است. همان طور كه به نظر مي رسد، اين نوعزمينهكاري به تجربه زياد و مفيد و همچنين به تخصص كافي نياز دارد و معمولاً اين وظيفه بر عهده متخصصين مجرب است. كسي كهچنين وظيفهاي به عهده ميگيرد، عمدتاً با كارهاي دفتري و كار با نقشههاي مختلف سروكار خواهد داشت.
ب- پيمانكاري و اجرا: اين وظيفه به سختي وظيفه مشاوره نيست و آن تخصص لازم را ندارد يك مجري، طرح و نقشة در نظر گرفته شدهبراي يك پروژه دريافت ميكند و فقط وظيفهاش اين خواهد بود كه طرح را به خوبي اجرا كند. البته اكثر مشكلات سازندهاي در همين بخشاست، چرا كه ممكن است نقشههاي بسيار خوبي طراحي شود و سازهها از نظر طراحي بدون عيب و نقص باشند، اما كار در اجرا بهدرستي انجام نگيرد. به همين جهت سازههاي ساخته شده معمولاً بي عيب و نقص است.
ج- نظارت: مهندس ناظر وظيفه دارد از طرف كارفرما ، نظارت بر حسن انجام كارها را بر عهده بگيرد و همچنين وظيفه هماهنگي بين كارها و افراد مختلف را به انجام برساند. براي آشنائي بيشتر با زمينههاي كاري گرايشهاي مهندس عمران به مثال زير توجه كنيد. در پروژههاي بزرگ معمولاً يك گروه از مهندسان با گرايشها و سطح تخصصهاي مختلف كار ميكنند تا پروژه طراحي و اجرا شود.
دانشگاه های پذیرنده
دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران)
دانشگاه تهران
دانشگاه اصفهان
دانشگاه تبریز
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه بوعلی سینا
دانشگاه خوارزمی
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
حداقل رتبه قبولی رشته مهندسی عمران در دانشگاه سراسری حدود 3000 میباشد.